Federer úspešný po krátkej pauze - v Bazileji zdolal Staraceho

(Autor: TASR)
SITA|31. okt 2011 o 22:48

Švajčiarsky tenista Roger Federer uspel v premiérovom zápase po krátkej hernej prestávke.

"Verím v svoj rebríčkový posun smerom nahor," nechal sa počuť švajčiarsky tenista Roger Federer.

BAZILEJ. Švajčiarsky tenista Roger Federer uspel v premiérovom zápase po krátkej hernej prestávke, keď v pondelkovom dueli 1. kola dvojhry na halovom podujatí ATP Swiss Indoors vo svojom rodnom Bazileji ako tretí najvyššie nasadený hráč pavúka zdolal Potita Staraceho 2:0 na sety (7:6 /3/, 6:4).

Štvornásobný domáci šampión a obhajca lanského triumfu mal s Talianom problém iba v prvej sade, ktorú získal až v tajbrejku, druhú získal už pohodlnejšie v pomere 6:4 a zaznamenal jubilejné 50. sezónne víťazstvo.

"Potito podal skutočne dobrý výkon, nemal som to vôbec jednoduché. Napokon rozhodlo to, že som sa po vyhratom prvom sete výrazne zlepšil. Veľmi sa teším zo svojho postupu," povedal Federer, ktorý v roku 2011 získal, na svoje pomery, iba jediný titul, keď uspel na začiatku januára v Dauhe.

"Momentálne sa sústredím na ďalšie stretnutie, no môžem prezradiť, že chcem v Bazileji uspieť. Na záver sezóny sa mi zvykne dariť, aj preto verím v svoj rebríčkový posun smerom nahor," doplnil populárny "FedEx", ktorý sa dostal do štvrťfinále jedenástich z trinástich turnajoch, na ktorých v roku 2011 štartoval.

V ďalšom kole čaká Federera víťaz súboja Thomaz Bellucci (Braz.) - Jarkko Nieminen (Fín.).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer úspešný po krátkej pauze - v Bazileji zdolal Staraceho