Inšpiroval sa Britom. Federer pomenoval svoju ôsmu wimbledonskú trofej Arthur

Roger Federer po zisku svojej ôsmej trofeje vo Wimbledone.
Roger Federer po zisku svojej ôsmej trofeje vo Wimbledone. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. aug 2017 o 17:19

Švajčiarsky tenista má na konte celkovo devätnásť grandslamových trofejí.

LONDÝN. Švajčiarsky tenista Roger Federer svoju ôsmu wimbledonskú a celkovo devätnástu grandslamovú trofej pomenoval Arthur. Fanúšikom na sociálnej sieti twitter položil v tejto súvislosti sugestívnu otázku, prečo práve Arthur.

Správnu odpoveď pridal vzápätí: "Víťazný pohár som pomenoval po britskom tenistovi Arthurovi Gorem, ktorý jednu zo svojich troch wimbledonských trofejí vyhral v roku 1908. Pre mňa sú práve tieto čísla, čiže 19 a 8 aktuálne podstatné," cituje Federera portál baseline.tennis.com.

Arthur Gore sa narodil v roku 1868 a zomrel o 60 rokov neskôr v Kensingtone. Trikrát sa stal víťazom Wimbledonu vo dvojhre, naposledy v roku 1909 ako 41-ročný, čím sa stal najstarším šampiónom v histórii tenisových majstrovstiev Anglicka.

O rok skôr, čiže v predmetnom roku z pohľadu Federera, Gore zdolal vo finále Herberta Ropera Barretta 6:3, 6:2, 4:6, 3:6, 6:4. Dvojnásobný zlatý olympijský medailista Gore bol vo finále Wimbledonu celkovo osemkrát, ešte aj v roku 1912 ako 44-ročný.

Možno práve tento faktor je pre Federera motiváciou do ďalšej práce a kariéry. Tohtoročný šampión Australian Open, Wimbledonu, Miami, Indian Wells aj Halle oslávi už o sedem dní 36. narodeniny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon»Inšpiroval sa Britom. Federer pomenoval svoju ôsmu wimbledonskú trofej Arthur