Federer myslí vo Wimbledone na celkový triumf

Roger Federer.
Roger Federer.
TASR|24. jún 2012 o 08:15

Švajčiarsky tenista Roger Federer túži po zisku siedmeho titulu na prestížnom Wimbledone.

LONDÝN. Na svojom konte má rekordných 16 grandslamových trofejí, zatiaľ poslednú však získal pred 30 mesiacmi na Australian Open v Melbourne. Odvtedy v mužskom tenise na podujatiach veľkej štvorky dominujú Srb Novak Djokovič a Španiel Rafael Nadal.

Federer by v prípade vyrovnania rekordného zápisu Petea Samprasa a Willieho Renshawa na tráve All England Clubu získal aj bonus v podobe návratu na post svetovej jednotky.

"Cítim sa v pohode a túžim po ďalšom grandslamovom titule. V tejto sezóne som odohral veľa dobrých zápasov, ktoré mi dodali sebavedomie."

"Chcem dokázať, že ešte stále mám na to, aby som vyhrával veľké turnaje. Bolo by skvelé vrátiť sa opäť na čelo svetového rebríčka, no treba ísť od zápasu k zápasu. Mám veľkú motiváciu prelomiť víťazne ťaženie Novaka Djokoviča s Rafom Nadalom na grandslamovej pôde. Verím, že sa mi to podarí buď vo Wimbledone alebo na US Open," povedal Federer pre akreditované médiá.

Švajčiar vstúpi do turnaja duelom proti Španielovi Albertovi Ramosovi. Na posledné dva ročníky Wimbledonu Federer nemá dobré spomienky. V roku 2010 skončil vo štvrťfinále na rakete Čecha Tomáša Berdycha a vlani mu v rovnakej fáze turnaja vystavil stopku Francúz Jo-Wilfried Tsonga.

Federer vôbec prvýkrát v grandslamovej kariére prehral zápas, v ktorom viedol 2:0 na sety. Podobná vec sa mu prihodila vlani v septembri na US Open proti Djokovičovi - úradujúcemu wimbledonskému šampiónovi.

Informovala agentúra AP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer myslí vo Wimbledone na celkový triumf