Federer chce rekordný šiesty titul z Turnaja majstrov

TASR|18. nov 2011 o 09:20

Ak niektorý z hráčov prejde Turnajom majstrov bez prehry, zinkasuje maximálnu možnú prémiu 1,630 milióna dolárov a do rebríčka ATP Entry si pripíše 1500 bodov.

LONDÝN. V londýnskej 02 aréne v nedeľu zápasom B-skupiny medzi švajčiarskym tenistom Rogerom Federerom a Francúzom Jo-Wilfriedom Tsongom odštartuje prestížny Turnaj majstrov.

Federer chce zúročiť výbornú formu z posledných týždňov a získať na Masters rekordný šiesty titul. Okrem Tsongu narazí v skupine aj na svojho dlhoročného rivala Španiela Rafaela Nadala, štvrtým do partie je Američan Mardy Fish.

Federer pricestoval do Londýna ovenčený turnajovými titulmi z Bazileja a Paríža, pričom v hale Bercy zdolal vo finále práve Tsongu.

"Víťazstvá v Bazileji a Paríži mi dodali veľa sebavedomia. Cítim sa v pohode a na Turnaj majstrov sa veľmi teším. Je to posledný vrchol sezóny a urobím všetko pre to, aby som obhájil vlaňajší titul. Nebude to však jednoduché. Šancu má každý, je to veľmi silný ročník Masters," povedal Federer pre akreditované médiá.

V A-skupine sa predstavia líder svetového rebríčka ATP Srb Novak Djokovič, Brit Andy Murray, Španiel David Ferrer a Čech Tomáš Berdych. Pre Djokoviča by bol triumf v Londýne čerešničkou na torte. Zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu v tejto sezóne vyhral tri grandslamové turnaje - Australian Open, Wimbledon i US Open.

"Necítim sa pod žiadnym tlakom. Aj keď sa mi nepodarí vyhrať Masters, nič to nezmení na fakte, že táto sezóna bola pre mňa ako z rozprávky," nechal sa počuť Djokovič.

Ak niektorý z hráčov prejde Turnajom majstrov bez jediného zaváhania, zinkasuje maximálnu možnú prémiu 1,630 milióna dolárov a do rebríčka ATP Entry si pripíše 1500 bodov. Za každé víťazstvo v skupine je 200 bodov.

ico

A-skupina: Novak Djokovič (Srb.), Andy Murray (V.Brit.), David Ferrer (Šp.), Tomáš Berdych (ČR)

B-skupina: Rafael Nadal (Šp.), Roger Federer (Švaj.), Jo-Wilfried Tsonga (Fr.), Mardy Fish (USA)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer chce rekordný šiesty titul z Turnaja majstrov