Urazení Nemci avizujú odstúpenie od zmluvy. V Nitre tvrdia, že im chceli len pomôcť

Štadión FC Nitra.
Štadión FC Nitra. (Autor: SITA)
Michal Šášky|19. mar 2021 o 22:30

Naďalej chcú zotrvať pod Zoborom.

NITRA. Pár dní po nečakanom zvolení Martina Peška za predsedu predstavenstva a generálneho manažéra FC Nitra prišiel do klubu list z Norimbergu.

Nemeckí investori, ktorí majú byť zodpovední za zloženie kádra, ale i ekonomický chod klubu, sa rozhodli odstúpiť od zmluvy s manželmi Jánom a Erikou Karovými. 

„Od pôvodnej dohody s majoritným akcionárom zastúpeným pani Karovou sme sa rozhodli odstúpiť, keďže náš obchodný partner mal dlhodobo problém s jej plnením," prezradil Peter Hammer pre MY Nitrianske noviny

Šéfom sa stal odporca

Hlavným problémom sa stal posledný krok väčšinových majiteľov nitrianskeho klubu. Na valnom zhromaždení mali podľa spomínaného periodika vymenovať do predstavenstva klubu nemeckých investorov Petra Hammera a Nika Schwarza, no do vedenia sa dostali iní.

Medzi nimi aj Martin Peško, ktorý v januári avizoval odchod z klubu. Nesúhlasil s činnosťou nemeckých prevádzkovateľov. Tí preto považujú tento krok za urážku.

Poslednou ukážkou a porušením bolo, keď namiesto našich zástupcov boli do predstavenstva a dozornej rady zvolení iní ľudia," vysvetľuje Hammer.

Spod Zobora ale zatiaľ Nemci neodchádzajú definitívne.

Napriek tomu, že sme mali kupovať klub bez dlhov vzniknutých pred 1. januárom 2021, máme záujem o klub aj za zmenených podmienok, t. j. aj s dlhmi. To však musíme nájsť podmienky novej zmluvy tak, aby ich vedeli dodržať obe strany," dodal Hammer.

Nemcom sme len pomohli

Klub spod Zobora následne v stanovisku vysvetlil svoj krok.

Podľa neho Hammer a Schwarz nemali vybraného generálneho či finančného riaditeľa, klub ale musel tieto posty nutne obsadiť v rámci začatia licenčného konania.

Keďže do uvedeného dátumu, t.j. 15. marca 2021, tieto pozície neboli našimi novými prevádzkovateľmi ani personálne a ani formálne obsadené, boli sme nútení menovať nových ľudí do uvedených pozícií," vysvetľuje v stanovisku klub.

Týmto, samozrejme, vyjadrujeme plnú podporu našim nemeckým investorom a poskytneme im plnú súčinnosť v obsadení týchto postov do budúcna a akejkoľvek inej činnosti, ktorá bude potrebná do 31. marca 2021. 

Stále platí, že doposiaľ komunikovaní zástupcovia p.Hammera a p. Schwarza, a to p. Ivan a p. Benčík, majú plné právo plnenia si svojich povinností v rámci FC Nitra a.s., v prípade splnenia zmluvných povinností budú bezodkladne uvedení do svojich funkcií, ktoré vyžaduje SFZ," píše sa ďalej.

Peško má mať na starosti bezchybný priebeh licenčného konania, aby nitriansky klub dostal licenciu na štart v nasledujúcom ročníku Fortuna ligy.

"Pán Peško preberie zodpovednosť za podanie návrhu na licenčné konanie v rámci FC Nitra a svojej funkcie. Aj týmto krokom chceme administratívne uľahčiť vstup nemeckých investorov do klubu," uzavrel klub.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Urazení Nemci avizujú odstúpenie od zmluvy. V Nitre tvrdia, že im chceli len pomôcť