Licenciu na ďalšiu sezónu nedostali dva kluby, trom ju môžu odobrať

Štadión FC Nitra.
Štadión FC Nitra. (Autor: TASR)
Sportnet|30. apr 2021 o 11:40 (aktualizované 30. apr 2021 o 22:26)

V najhoršej situácii sú Nitra a Poprad.

BRATISLAVA. Prvostupňový orgán licenčného konania (POLK) neudelil FC Nitra licenciu pre štart v budúcej sezóne Fortuna ligy a klubových súťažiach Európskej futbalovej únie (UEFA) 2021/2022.

Rozhodol o tom na svojom zasadnutí ešte v utorok 27. apríla v Bratislave. Dôvodom sú nesplnené minimálne požiadavky infraštruktúrnych a finančných licenčných kritérií.

Licenciu zároveň nedostali ani ženský tím FC Nitra v najvyššej súťaži a dokonca ani nitrianska futbalová akadémia.

Zvyšných jedenásť prvoligistov splnilo minimálne požiadavky licenčných kritérií pre jej udelenie.

Štadión doriešili 

Nitriansky klub má do 12. mája 2021 (vrátane) právo podať proti rozhodnutiu POLK odvolanie odvolaciemu orgánu licenčného konania (OOLK).

Informoval o tom web Slovenského futbalového zväzu v piatkovej úradnej správe.

Vedenie futbalového klubu vo štvrtok informovalo, že sa s mestom Nitra už dohodlo na prenájme štadióna.

"Napriek všetkým medializovaným nezmyslom, sme dnes podpísali s mestom Nitra zmluvu na prenájom štadiónu pod Zoborom," píše sa na klubových sociálnych sieťach.

"Na základe dnešného stretnutia zástupcov FC Nitra a.s. so zástupcami SFZ, nepovažujeme možnosť konečného neudelenia licencie v odvolacom konaní pre klub a mládež za reálnu," reagoval klub neskôr na facebooku.

Problémy majú aj druholigisti

V podobnej situácii ako nitriansky klub je aj posledný tím II. ligy FK Poprad, kde v zime skončil hlavný investor a sezóne dohrávajú prevažne mladí futbalisti.

POLK klubu neudelil licenciu, keďže Poprad nesplnil požiadavky personálno-administratívnych, právnych a finančných licenčných kritérií.

Ďalšie tri kluby druhej najvyššej súťaže FK Dubnica, KFC Komárno a FC Košice zatiaľ dostali licenciu iba podmienečne. Do 9. júla musia predložiť účtovnú závierku za predchádzajúci finančný rok.

V prípade nesplnenia tejto povinnosti im môže byť licencia odobraná a nebude akceptovaná prihláška klubu do súťažného ročníka 2021/2022.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Licenciu na ďalšiu sezónu nedostali dva kluby, trom ju môžu odobrať