Gasly pokračuje v AlphaTauri, tím ho považuje za jedného z najlepších v F1

Pierre Gasly.
Pierre Gasly. (Autor: TASR/AP)
TASR|24. jún 2022 o 14:05

Francúz zostane v tíme aj šiesty rok.

PARÍŽ. Francúzsky jazdec formuly 1 Pierre Gasly bude pôsobiť v tíme AlphaTauri aj v nasledujúcej sezóne. Dvadsaťšesťročný pretekár je v stajni od roku 2017.

Za pôsobenie v tomto tíme zaznamenal jedno víťazstvo na Veľkej cene Talianska 2020 v Monze a tri pódiové umiestnenia. Celkovo získal 325 bodov a pripísal si aj tri najrýchlejšie kolá v pretekoch.

Gasly figuruje v poradí tohtoročného šampionátu priebežne na 11. pozícii so ziskom 16 bodov. 

"Som šťastný, že zostávam v tíme Scuderia AlphaTauri," reagoval Gasly. "Som tu už päť rokov a som hrdý na to, čo sme spolu dosiahli a aký progres sme urobili. Som šťastný, že tu môžem zostať.

Nové pravidlá platné od tejto sezóny nám priniesli ďalšie výzvy. V nasledujúcich 18 mesiacoch budeme môcť spolu pracovať na našom rozvoji a to je dobrý základ do budúcna," povedal po podpise novej zmluvy, citoval ho oficiálny web AlphaTauri.

"Sme radí, že Pierre s nami bude pokračovať. Rozhodne patrí do skupiny najlepších a najviac konkurencieschopných pilotov v F1. Odkedy je s nami, po celý čas dokazoval svoje schopnosti. Nepochybne môže mať veľký podiel na našich úspechoch v budúcej sezóne.

Bude na nás, aby sme mu poskytli kvalitný monopost a aby mohol pokračovať v dosahovaní vynikajúcich výsledkov," vyhlásil šéf talianskej "stajne" Franz Tost.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Gasly pokračuje v AlphaTauri, tím ho považuje za jedného z najlepších v F1