Európskemu bedmintonu bude šéfovať Prešovčan Tarcala

Peter Tarcala.
Peter Tarcala. (Autor: BEC)
Michal Frank|28. apr 2019 o 12:13

Skúsený funkcionár končí v zväze na poste generálneho sekretára.

PREŠOV. Novým prezidentom BEC – Európskej bedmintonovej federácie sa na najbližšie štyri roky stal Prešovčan Peter Tarcala, súčasný generálny sekretár Slovenského zväzu bedmintonu.

Tarcala na poste prezidenta BEC vystriedal odstúpivšieho Belgičana Gregoryho Verporteena.

Bol jediným kandidátom, stal sa prvým Slovákom na takomto vysokom poste.

Vo svetovom bedmintone nie je Peter Tarcala nováčikom. Vo Svetovej bedmintonovej federácii (BWF) bol riaditeľom turnajov. V jej štruktúrach pôsobil na vysokých postoch, organizačne zabezpečoval za federáciu aj olympijský turnaj.

Na medzinárodnom funkcionárskom poli sa 42-ročný Tarcala úspešne pohybuje od roku 2003.

V minulosti viedol Slovenský zväz bedmintonu, v súčasnosti je jeho generálnym sekretárom, pričom tohto postu sa musel vzdať, pretože ako prezident BEC už ním byť nemôže. Taktiež sa vzdal funkcie v BWF.

„Ďakujem delegátom, že mi dali dôveru, som poctený,“ zdôraznil v rozhovore pre oficiálny portál bedminton.com Peter Tarcala.

„Budem pokračovať v projektoch a aktivitách, na ktorých sa podieľala federácia, a zároveň sa budeme snažiť aj o nové projekty,“ doplnil.

Hlavnou ambíciou Petra Tarcalu ako nového prezidenta BEC, je pracovať na rozvoji bedmintonu v Európe v rôznych oblastiach.

„Želám si, aby sme mali najlepších hráčov a trénerov, akých môžeme. Potrebujeme dobrých technických úradníkov a musíme zvýšiť počet členov v našich členských združeniach,“ dodal Tarcala.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Európskemu bedmintonu bude šéfovať Prešovčan Tarcala