Manchester United po polčase prehrával, napokon však súpera deklasoval

Edinson Cavani strelil v zápase proti AS Rím dva góly.
Edinson Cavani strelil v zápase proti AS Rím dva góly. (Autor: TASR/AP)
TASR|29. apr 2021 o 22:55

Druhý anglický zástupca neuspel.

BRATISLAVA. Futbalisti Manchestru United zvíťazili v úvodnom semifinálovom zápase Európskej ligy nad AS Rím jednoznačne 6:2. 

Zverenci nórskeho trénera Oleho Gunnara Solskjaera predviedli v druhom polčase skvelý obrat a strelili až päť gólov. 

Obrat režíroval Cavani 

Na Old Trafford otvoril skóre v 9. minúte Bruno Fernandes, ktorý technicky zakončil po výbornej prihrávke od Edinsona Cavaniho.

Rimania museli v prvom polčase až trikrát striedať pre zranenia, no kapitán Lorenzo Pellegrini z penalty po ruke Pogbu vyrovnal a v 34. minúte po peknej akcii dostal hostí do vedenia Edin Džeko.

Po zmene strán však spustili domáci málo vídaný gólový uragán. 

V 48. minúte po rýchlej akcii skvele zakončil do ľavého horného rohu Cavani a v 64. minúte bol na správnom mieste pri dorážke spoluhráčovej strely.

Následne vybojoval aj penaltu, ktorú Fernandes suverénne premenil. Manchestru United to nestačilo a o pár minút Paul Pogba hlavou zvýšil už na rozdiel troch gólov. Rimanom ešte pribalil na cestu jeden gól striedajúci Mason Greenwood.

Arsenal skóroval aj v oslabení 

V druhom semifinále anglický zástupca neuspel. Londýnsky Arsenal totiž prehral na pôde španielskeho Villarrealu tesne 1:2.

Domácim výborne vyšiel prvý polčas. Súperovi nedovolili vystreliť na bránu a dali dva góly. V 5. minúte prestrelil všetko, čo mal pred sebou Manu Trigueros a ešte pred polhodinou sa po rohu na zadnej tyčke presadil Raúl Albiol.

Londýnčania sa po prestávke snažili so zápasom niečo urobiť, ale ich šance znížil v 57. minúte Daniel Ceballos. Nerozumne šliapol na nohu protihráča, dostal druhú žltú kartu a musel predčasne z ihriska.

Napriek tomu sa Arsenal dočkal veľmi dôležitého gólu na ihrisku súpera. Nicolas Pépé znížil z penalty, keď potrestal faul na Bukayoa Saku.

V 80. minúte sa sily na trávniku vyrovnali, keď videl červenú kartu po druhej žltej aj domáci Etienne Capoue. V závere mohol vyrovnať striedajúci Pierre-Emerick Aubameyang, no skóre sa už nezmenilo.

Európska liga - semifinále - 1. zápasy:

Manchester United - AS Rím 6:2 (1:2)

Góly: 9. a 70. Fernandes (druhý z 11 m), 48. a 64. Cavani, 75. Pogba, 86. Greenwood - 15. Pellegrini (z 11 m), 34. Džeko, ŽK: Pogba - Villar, Smalling.

Rozhodoval: del Cerro Grande (Šp.), bez divákov.

Manchester: de Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - McTominay, Fred (83. Matič) - Rashford (76. Greenwood), Fernandes (90. Mata), Pogba - Cavani

AS Rím: Lopez (28. Mirante) - Smalling, Cristante, Ibanez - Karsdorp, Diawara, Veretout (5. Villar), Spinazzola (37. Peres) - Pellegrini, Mchitarjan - Džeko

FC Villarreal - Arsenal Londýn 2:1 (2:0)

Góly: 5. Trigueros, 29. Albiol - 73. Pépé (z 11 m), ŽK: Torres, Capoue - Ceballos, Partey, Aubameyang, ČK: 80. Capoue po 2. ŽK - 57. Ceballos po 2. ŽK.

Rozhodoval: Dias (Port.), bez divákov.

Villarreal: Rulli - Foyth (70. Gaspar), Albiol, Torres, Pedraza (80. Moreno) - Parejo, Capoue, Trigueros (80. Gomez) - Moreno, Alcacer (46. Coquelin), Chukwueze

Arsenal: Leno - Chambers, Holding, Mari, Xhaka - Smith-Rowe (90.+5 Elneny), Ceballos, Partey, Saka (85. Aubameyang) - Ödegaard (63. Martinelli) - Pépé (90.+5 Willian)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Manchester United po polčase prehrával, napokon však súpera deklasoval