Primitívne chyby, hneval sa Weiss. Slovan aj tak zarobí milióny

Vladimír Weiss ml. v zápase ŠK Slovan Bratislava - Lincoln Red Imps, 3. predkolo Európskej ligy.
Vladimír Weiss ml. v zápase ŠK Slovan Bratislava - Lincoln Red Imps, 3. predkolo Európskej ligy. (Autor: TASR)
Pavol Spál|10. aug 2021 o 22:34 (aktualizované 10. aug 2021 o 22:51)

Slovan si zahrá skupinovú fázu európskej súťaže.

BRATISLAVA. Tréner Vladimír Weiss si želal, aby prišlo na Tehelné pole aspoň sedem tisíc divákov. Márne. Hlásateľ oznámil, že ich bolo 4688.  

Slovan herne neoslnil, iba si splnil povinnosť a postúpil. Veď šampión z Gibraltáru skôr patrí medzi európskych trpaslíkov. V odvetnom zápase 3. predkola Európskej ligy slovenský majster iba remizoval s Lincoln Red Imps 1:1.  

Prvý gól zároveň priniesol aj najkrajší moment zápasu. Vladimír Weiss junior z rohového kopu prihrával a Jaromír Zmrhal trafil loptu presne. Z voleja. 

Český krídelník, ktorý nabral skúsenosti aj v talianskej lige, bol spolu s Weissom hlavnou postavou dvojzápasu. Zmrhal dal dva góly, na dva prihral.

Weiss: De Marco bude potrestaný

Viac ako tretinu zápasu dohrával Slovan bez vylúčeného obrancu Vernona de Marca. Čerstvý občan Slovenska a potenciálny reprezentant dostal druhú žltú kartu za hlúposť, keď po odpískaní zakopol loptu.  

V závere urobil brankár Slovana obrovskú a hlúpu chybu. Micha Šulla pri rozohrávke úplne zabudol, že má za sebou hráča, hodil si loptu pred seba, číhajúci Kike Gómez sa jej zmocnil a do prázdnej brány vyrovnal na 1:1.

"Vo futbale sa stávajú aj neuveriteľné veci. S výkonom som spokojný, s výsledkom nie, pretože takúto primitívnu chybu si nemôže nikto dovoliť v tomto klube alebo v takomto dôležitom zápase," povedal tréner Slovana Vladimír Weiss st. k chybe Šullu po zápase pre RTVS.

"Nechytal, dal som mu šancu, nemôže sa to stať. Na druhej strane, mali sme štyri-päť gólových šancí, musíme o výsledku rozhodnúť skôr. Som rád, že sme postúpili, potrebovali sme to, skúsime šťastie v ťažšej súťaži," hodnotil zápas Weiss.

Tréner Slovana komentoval aj vylúčenie Vernona de Marca, ktorý dostal druhú žltú kartu po tom, čo po odpískaní odkopol loptu.

"To, čo urobil Šulla, bola hlúposť, ale to, čo urobil De Marco, bolo ešte primitívnejšie. Vedel, že má kartu, upozorňoval som hráčov so žltými kartami, aby hrali bez faulu a on urobí toto. Bude potrestaný."

Opäť nastúpil aj policajt

Weiss zdôraznil, že Slovan sa musí rýchlo posilniť. "Verím, že prídu noví hráči. Musíme sa posilniť, lebo inak toto mužstvo ľahne. Ligu, Slovenský pohár, Európu, to nezvládneme," pokračoval.

"Musíme priniesť štyroch nových hráčov. Kedy? Už včera bolo neskoro. Zaspali sme na prestupovom trhu, musíme byť živší, lebo hráčov na trhu je relatívne dosť," vysvetlil.

V základnej zostave Lincolnu opäť nastúpil v útoku aj takmer štyridsaťročný Lee Casciaro. Povolaním policajt pred piatimi rokmi gólom zahanbil slávny Celtic Glasgow.

Zaujímavý bol kontrast medzi oboma trénermi. Domáci Vladimír Weiss mal oblečené elegantné belasé sako, kým hosťujúci Mike McElwee zobral zápas voľnejšie. Bol odetý vo vyťahanom tričku, trenírkach a ošúchaných teniskách.

Slovan má isté milióny 

Slovan si zabezpečil účasť v skupinovej fáze jednej z európskych súťaží. Buď Európskej ligy (súťaž číslo 2) alebo Európskej konferenčnej ligy (súťaž číslo 3).  

Slovan sa už o týždeň v play off Európskej ligy stretne s gréckym Olympiakosom Pireus, ktorý v treťom predkole Ligy majstrov vypadol s Ludogorcom Razgrad. 

Ak uspeje, zostane v Európskej lige. Ak cez ďalšieho súpera neprejde, tak si zahrá skupinovú fázu Európskej konferenčnej ligy. 

Každopádne, Slovan si zarobí slušný balík peňazí od UEFA. Iba účasť v skupine Európskej ligy zaručuje prémiu 3,6 milióna eur, Konferenčná liga takmer tri milióny eur.  

Slovenského majstra zároveň čaká na jeseň osem zápasov na európskej scéne.  

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Primitívne chyby, hneval sa Weiss. Slovan aj tak zarobí milióny