Weiss varuje: Ak nič neurobíme, tak tento tím to nezvládne

Vladimír Weiss junior (vľavo) a Vladimír Weiss tréner.
Vladimír Weiss junior (vľavo) a Vladimír Weiss tréner. (Autor: TASR)
Pavol Spál|11. aug 2021 o 01:54

Weiss nevidel slabý výkon, mal radosť z hry.

BRATISLAVA. Fanúšikovia Slovana skandovali jeho meno. „Michal Šulla, Michal Šulla.“ Krátko pred zápasom i po zápase. 

Brankár Slovana im zatlieskal, nakoniec však práve on bol nechceným hrdinom zápasu. Dostal hlúpy gól, ktorý pripravil Slovan o víťazstvo. 

„Bola to primitívna chyba,“ priznal Vladimír Weiss. Lapsus z poslednej minúty zápasu trénera Slovana poriadne rozčertil. 

Šulla zle vyhodnotil situáciu. Pri rozohrávke úplne zabudol, že má za sebou protihráča, hodil si loptu pred seba. Číhajúci Kike Gómez ho šikovne obral a do prázdnej brány skóroval.

Weiss: Mal som radosť z futbalu

V odvetnom zápase 3. predkola Európskej ligy slovenský majster iba remizoval s Lincoln Red Imps 1:1. Slovan však postupuje, lebo prvý zápas vyhral 3:1.

„Záver bol pre mňa infarktový. Je to obrovská individuálna chyba. Predstavte si, že by nás stála postup,“ doplnil Weiss. 

„Musíme sa zamyslieť, že čo robíme, kde stojíme. Mišo (Šulla, pozn. red.) bol pritom koncentrovaný po celý zápas,“ uviedol Weiss a dodal, že chcel ísť domov veselší.

Rozladilo ho aj zbytočné vylúčenie obrancu Vernona de Marca. Na druhej strane svojich hráčov pochválil. 

„Dnes som mal radosť z futbalu do deväťdesiatej minúty, mužstvo hralo dobre a vypracovalo si veľa gólových šancí,“ vravel tréner Slovana. 

ŠK Slovan Bratislava - Lincoln Red Imps 1:1 (1:0)

Góly: 38. Zmrhal - 90. Gomez

Rozhodovali: Balakin - Skrypka, Nižnik (všetci Ukajina), 4688 divákov 

ŽK: De Marco - Casciaro, Torrilla, Britto, ČK: 54. De Marco

Slovan: Šulla - Pauschek (90.+1 Križan), Kashia, Božikov, De Marco - Weiss ml. (90.+2 Lichý), Kankava, de Kamps, Zmrhal - Strelec (80. Čavrič), Henty (70. Ratao)

Lincoln: Soler - Sergeant (86. Valarino), Wiseman, Lopes, Britto - Torrilla, Rosa (86. Ronan) - Casciaro (79. Alcazar), Walker, Carralero (66. B. Gomez) - Ocran (66. K. Gomez)

/prvý zápas: 3:1, do play off postúpil Slovan/

Slovan sa musí posilniť

Majster z Gibraltára pritom v rámci európskej scény patrí skôr k trpaslíkom. Weiss nevidel zo strany Slovana slabý výkon. 

„Mal som radosť z hry, mal som radosť z výkonov hráčov. Robili, čo sme chceli, mali vášeň pre futbal. Mali sme päť čistých šancí,“ dodal Weiss, pričom vyzdvihol aj výkon brankára súpera.  

Zápas na Tehelnom poli sledovalo 4688 fanúšikov. „Čakal som, že príde viacej ľudí. Kulisa však bola výborná,“ myslí si Weiss.

Štatistiky zápasu ŠK Slovan Bratislava - Lincoln Red Imps FC.
Štatistiky zápasu ŠK Slovan Bratislava - Lincoln Red Imps FC. (Autor: SofaScore)

Čo ho však mrzí? „Prespali sme dva, či tri týždne na transferom trhu. To treba povedať,“ ponosoval sa.

Podľa Weissa sa Slovan musí nevyhnutne posilniť, a to o štyroch až piatich hráčov. 

„Ak by sme niečo neurobili, tak tento tím to nezvládne. Ušla by nám liga aj pohár. Chceme bojovať na všetkých frontoch,“ povedal tréner. Pripomenul, že jeho mužstvo je aj trošku staršie. 

Weiss spomína veľké straty

„Je nás málo, iba osemnásť. Navyše nám vypadol vylúčený de Marco. Možno odíde Strelec. Máme ponuku na predaj Rataa,“ vysvetľoval Weiss.

Spomenul náročný a nahustený program. Vyrátal, že mu z rôznych dôvodov vypadli z kádra až štyria dôležití hráči. „To sú veľké straty,“ pripomenul.

Slovan sa musí posilniť hlavne na krídlach a v útoku. „Máme rozrobených troch či štyroch nových hráčov, tak dúfame, že prídu.“ 

Weiss tvrdil, že dostal dôveru, aby Slovan zmenil. Aby niečo vybudoval. Slovan v tejto sezóne zarobil na prémiách od UEFA zhruba štyri milióny eur. 

„Zarobili sme nejaké peniaze, ktoré musí ísť aj do infraštruktúry klubu, či posilnenia kádra. Verím, že nájdem spoločnú reč aj s vedením. Treba pomôcť mládeži aj juniorke.“ 

Odíde David Strelec zo Slovana?

„Dnes by sa malo rozhodnúť. Ponuka je, rozhodnutie je na klube. Chcel som odovzdať všetko, pre Slovan. Dúfam, že sa klub rozhodne tak, že by som mal ísť,“ vyhlásil David Strelec ešte v utorok. S jeho menom sa najčastejšie spájal prestup do Spezia Calcio. 

Slovan čaká Olympiakos

„Snažím sa byť prísny na hráčov, lebo nie všetci robia to, čo od nich vyžadujem. A nie všetci do Slovana patria," pokračoval Weiss. Vyzdvihol jedného nového hráča.

„Jardo Zmrhal sa ukazuje dobre, je vidieť, že je to kvalitný hráč a posila," opisoval hráča, ktorý dal v utorok jediný gól Slovana. Na slovenskom trhu nie sú podľa Weissa hráči, ktorí by hneď zapadli do jeho kádra. 

Slovan postúpil do play off Európskej ligy, kde ho čaká Olympiakos Pireus. Prvý zápas sa hrá budúci štvrtok v Grécku. 

„Moje želanie sa mi vyplnilo. Môj syn Vlado tam hrával. Narodila sa mi tam vnučka. Veľký klub, má veľké meno. Hrali tam svetoví futbalisti,“ pochvaľoval si Weiss.

Ak jeho tím proti Grékom uspeje, zostane v Európskej lige. Ak cez ďalšieho súpera neprejde, tak si zahrá skupinovú fázu Európskej konferenčnej ligy. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Weiss varuje: Ak nič neurobíme, tak tento tím to nezvládne