Trenčanom pomohla znalosť ich trénera. Hráči v živote nič lepšie nezažili

Futbalisti Dunajskej Stredy
Futbalisti Dunajskej Stredy (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|27. júl 2018 o 10:36

Slovenským klubom sa v Poľsku darilo.

BRATISLAVA. Zo slovenských zástupcov v druhom predkole Európskej ligy majú po prvých zápasoch najväčšie šance na postup futbalisti Trenčína.

Na ihrisku poľského Górniku Zabrze zvíťazili najtesnejším rozdielom 1:0. Jediný gól zápasu strelil 21-ročný krídelník z Nigérie Philip Azango.

Naopak najťažšiu situáciu majú futbalisti Dunajskej Stredy, ktorí v domácom prostredí podľahli bieloruskému Dinamu Minsk 1:3.

Otázky z poľštiny mu neprekladali

Slovenským klubom sa v tomto týždni v Poľsku darilo.

Trenčania nadviazali na úspešné ťaženie Spartaku Trnava, ktorý v utorok zvíťazil v 2. predkole Ligy majstrov nad poľským majstrom Legiou Varšava 2:0.

Futbalisti Trenčína si ako piaty celok vlaňajšej fortunaligovej tabuľky poradil so štvrtým tímom poľskej Ekstraklasy.

Trenčanom pomohla taktika ich holandského trénera Ricarda Moniza, ktorý v sezóne 2013/2014 pôsobil v poľskom klube Lechia Gdansk, s ktorým vtedy vyhral na pôde Górnika 2:0.

Aj preto mu na tlačovej konferencii po zápase otázky z poľštiny nemuseli prekladať.

„Strelený gól nám dodal sebavedomie. Pri niektorých šanciach súpera sme mali aj šťastie. Nesieme si domov slušný výsledok, ale poznáme silu súpera. O postupe ešte nie je rozhodnuté,“ priznal 54-ročný Moniz.

Šemrinec v živote nič lepšie nezažil

V Zabrze sa hralo v elektrizujúcej atmosfére, ktorá je na poľských štadiónoch povestná. Do hľadiska prišlo takmer 13-tisíc divákov. Niektorí Trenčania hrali v takom prostredí prvýkrát.

„Cítil som sa fantasticky. Hrať pred takýmto publikom je fantázia, osobne som nič lepšie nezažil,“ reagoval brankár Igor Šemrinec.

Je to fajn, že dokážeme zvládať takéto zápasy, k tomu na súperových ihriskách a zvlášť v Poľsku.


Igor Šemrinec, brankár AS Trenčín

Ešte väčšiu radosť mal z výsledku, proti súperovi, ktorý bol pred dvojzápasom miernym papierovým favoritom.

„Je to fajn, že dokážeme zvládať takéto zápasy, k tomu na súperových ihriskách a zvlášť v Poľsku,“ doplnil.

Ak Trenčania zvládnu domácu odvetu, ktorá sa hrá 2. augusta o 17.30 v Myjave, môžu sa tešiť na holandský veľkoklub Feyenoord Rotterdam.

Výborná atmosféra bola aj v Dunajskej Strede, kde domáci futbalisti privítali aktuálne druhý tím bieloruskej ligy Dinamo Minsk.

Pred zápasom boli šance oboch tímov vyrovnané.

Prísny verdikt, neinteligentný faul

Kľúčovým momentom zápasu bolo vylúčenie domáceho Šimčáka, šesť minút pred koncom prvého polčasu.

„Bol to jeho druhý zákrok a druhá žltá karta, čiže to nemuselo byť tak prísne posúdené. Avšak ani druhý faul Šimčáka nebol príliš inteligentný,“ uviedol domáci tréner Peter Hyballa na klubovom webe.

Hoci v tom čase futbalisti Dunajskej Stredy prehrávali 0:1, v nadstavenom čase prvého dejstva vyrovnal z penalty Pačinda.

Výborná atmosféra bola aj v Dunajskej Strede.
Výborná atmosféra bola aj v Dunajskej Strede. (Autor: TASR)

Po zmene strán zahodil dve veľké príležitosti domáci útočník Bayo, čo hostia potrestali dvakrát zo vzduchu.

Najskôr slabý dôraz obrancu Šatku využil Makas a v nadstavenom čase, kedy sa Dunajskostredčania snažili aspoň vyrovnať, im postupové šance ešte viac znížil Nikolič.

„Dostali sme tri hlúpe góly. V Európe sa takéto chyby kruto trestajú. Do odvety pôjdeme s cieľom zvíťaziť,“ skonštatoval Erik Pačinda.

K súboju so Zenitom Petrohrad v 3. predkole Európskej ligy, v ktorom pôsobí aj slovenský futbalista Róbert Mak, má zatiaľ bližšie bieloruský klub.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Trenčanom pomohla znalosť ich trénera. Hráči v živote nič lepšie nezažili