Štyritisíc ľudí ako plný dom. Snáď sme ich nesklamali, vraví kapitán DAC

Zuberu Sharani v zápase s Partizanom Belehrad.
Zuberu Sharani v zápase s Partizanom Belehrad. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|30. júl 2021 o 06:25

Mužstvo z Belehradu v tejto sezóne ešte neinkasovalo.

DUNAJSKÁ STREDA. „Doma chceme dominovať,“ vyhlásil András Schäfer, stredopoliar Dunajskej Stredy po prvom zápase Európskej konferenčnej ligy.

DAC najmä vďaka famóznym zákrokom brankára Martina Jedličku prehral vonku s Partizanom Belehrad iba 0:1 a stále mal šancu na postup.

Doma síce potrápil súpera oveľa viac, no napokon aj odvetu vyhral srbský tím. Prehra 0:2 znamená pre DAC koniec v európskych pohároch.

Efektívny Partizan

„Partizan má výborný tím. Doma ich hnali diváci, úvod zápasu v Belehrade bol pre nás veľkou školou. Niektorí hráči akoby boli zľaknutí,“ uviedol kapitán mužstva Dominik Kružliak.

V MOL Aréne DAC začal odvážnejšie, už v tretej minúte nastrelil Marko Divkovič žrď, no ako prvý skóroval opäť Partizan. Jedlička ešte vychytal Sinišu Saničanina, no pri strele Danila Pantiča bol bezmocný.

„Nemali sme toľko šancí ako doma, kde sme nepremenili päť vyložených príležitostí. Boli sme však efektívni. Bol to ťažší zápas, ako v Belehrade,“ uznal tréner Partizanu Aleksandar Stanojevič.

Sharani mohol skórovať

V MOL Aréne bola po roku znovu dovolená aspoň polovičná kapacita. Európsky pohárový zápas tak teoreticky mohlo vidieť až šesťtisíc ľudí.

Návšteva však bola nižšia, na štadión prišlo o niečo viac ako štyritisíc divákov.

„Aj tak som mal pocit, ako keby bol plný štadión. Keď povzbudzujú, je to úplne iné. Dúfam, že sme ich nesklamali,“ dodal Kružliak.

Tréner Antal Németh urobil štyri zmeny v porovnaní s prvým zápasom. Na hrote dal od začiatku zápasu šancu 21-ročnému Zuberuovi Sharanimu.

Ghančan mal na kopačke čistý gól, keď využil svoje fyzické parametre a odpútal sa od dvoch obrancov. Išiel sám na brankára, no neprekonal ho.

„Všetci, ktorí sú v kádri, sú užitočnými členmi mužstva. Preto sú tam. Mal som dojem, že proti Partizanu by sa mohli hodiť najmä Sharaniho prednosti. Myslím si, že to v zápase aj potvrdil,“ vysvetľoval Németh.

Záporný hrdina Balič

Tradične aktívny bol Schäfer, ktorý bol blízko gólu v druhom polčase. Jeho strelu však odvrátila obrana hostí na roh, po ňom zase trafil Schäfer hlavou žrď.

Andrija Balič nastúpil po zmene strán. „Bola to súčasť nášho plánu. Pôvodne som ho plánoval poslať na ihrisko trochu neskôr, ale Sebastian Nebyla mal menšie zranenie,“ objasnil okolnosti striedania tréner Németh.

Chorvátsky stredopoliar má vynikajúcu techniku a vie rozdávať lopty. Proti Partizanu však bol záporným hrdinom stretnutia.

V záverečnej štvrťhodine zahodil pokutový kop.

Brankár Aleksandar Popovič smer lopty vystihol a vyrazil ju. Aj vďaka nemu Partizan ešte v novej sezóne neinkasoval. Balič následne stratil loptu a súper z rýchleho protiútoku skóroval. Tentoraz mieril presne Ricardo Gomes.

„Pred zápasom sme nacvičovali jedenástky a Andrija bol jeden z tých, ktorí zvyčajne ich dajú na sto percent. Tentoraz to žiaľ bolo inak,“ uviedol Németh.

Partizan Belehrad skóroval v MOL Aréne dvakrát.
Partizan Belehrad skóroval v MOL Aréne dvakrát. (Autor: TASR)

Tréner prosí o trpezlivosť

Ak by Dunajská Streda vyrovnala, zápas mohla ešte zdramatizovať. Po druhom góle Partizanu však stratila akúkoľvek nádej na postup.

„Mrzí ma, že nejdeme ďalej, ale som hrdý na svojich hráčov. Na ihrisku nebolo vidieť rozdiel, ktorý na papieri medzi nami je,“ chválil svojich zverencov Németh.

Nebol to žiadny hanebný výkon, no faktom ostáva, že DAC zatiaľ prehral všetky tri súťažné stretnutia v tejto sezóne a dal iba jeden gól.

Medzi dvoma prehrami v EKL podľahol tím zo Žitného ostrova Michalovciam 1:4 v úvodnom kole Fortuna ligy. V ďalšom kole ich čaká nováčik Liptovský Mikuláš.

„Verím, že v nasledujúcom zápase to zlomíme. Máme talentovaných útočníkov, aj v prípravných zápasoch sme dali veľa gólov. Som presvedčený, že náš dynamický futbal bude určite úspešný. Musíme byť trpezliví,“ dodal Antal Németh. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Štyritisíc ľudí ako plný dom. Snáď sme ich nesklamali, vraví kapitán DAC