Ester Ledecká trénovala kickbox. Skončila na operácii so zlomeninou

Ester Ledecká.
Ester Ledecká. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|22. aug 2022 o 19:25

Súperka Petry Vlhovej vyhrala minulú sezónu jeden zjazd.

BRATISLAVA. Trojnásobná olympijská víťazka Ester Ledecká sa minulý týždeň pri tréningu zranila a musela podstúpiť operáciu. Napriek tomu, jej príprava v Chile nie je ohrozená. 

Česká reprezentantka v alpskom lyžovaní a snoubordingu si pri kickboxe zlomila nos a okamžite zamierila do nemocnice, ktorú po zákroku hneď opustila. 

„Vďaka úžasnej práci lekárov som v poriadku, iba o niečo viac vystužená do ďalšej sezóny. Už sa teším na lyžiarske a snoubordingové sústredenie v Chile, kde za pár dní vyrážam,“ uviedla Ledecká v tlačovej správe. 

Príprava úspešnej športovkyne je plná zmien. Najprv odišiel ku konkurenčnému tímu Kathariny Liensbergerovej jej servisman Miloš Machytka. O jej lyže sa staral od roku 2019. 

Predtým pôsobil s inou úspešnou českou slalomárkou Šárkou Strachovou. O jeho služby sa v minulosti zaujímala aj Petra Vlhová

Navyše, Ester Ledecká po jedenástich rokoch zmenila aj dodávateľa lyží. Češka bude od budúcej sezóny súťažiť pod česko-rakúskou značkou Kästle. Špecialistka na rýchlostné disciplíny ukončila spoluprácu s najprestížnejšou značkou v tomto odbore Atomic. 

„Uzavrela som ďalšiu kapitolu svojho života a vôbec to nebolo jednoduché. Nikdy nezabudnem na to, keď ma prvýkrát pozvali do továrne. S otvorenými ústami som si obzerala fotografie lyžiarov, ktoré videli na stene. 

Už vtedy som snívala o tom, že medzi týmito lyžiarskymi legendami, ktoré dobili svet, bude visieť aj môj plagát s Atomic lyžami nad hlavou,“ uviedla pre sport.cz Ledecká, ktorá na lyžiach Atomic ovládla v roku 2018 super-G na olympijských hrách v Pjongčangu 2018. 

Úspešná reprezentantka ukončila spoluprácu aj s agentúrou Sport Invest, ktorá ju zastupovala. Svoj nový lyžiarsky tím dvadsaťsedemročná lyžiarka a snoubordistka ešte neprezradila. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Ester Ledecká trénovala kickbox. Skončila na operácii so zlomeninou