Kedy začne novú sezónu? Okolo Ester Ledeckej sú viaceré nejasnosti

Ester Ledecká.
Ester Ledecká. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|5. okt 2022 o 15:05

Okrem lyžovania Česka súťaží aj v snoubordingu.

BRATISLAVA. Nad štartom Ester Ledeckej do nového lyžiarskeho ročníka visí otáznik. Česká reprezentantka zatiaľ nepodpísala reprezentačnú zmluvu. Podobná situácia nastala aj pred štyrmi rokmi. 

Nový šéf lyžiarskeho zväzu David Trávniček verí, že pred prvými pretekmi v sezóne bude zmluva s olympijskou šampiónkou podpísaná. Bez nej nemôže hájiť české farby. 

Svetový pohár odštartuje 22. októbra v rakúskom stredisku Sölden, kde je na programe obrovský slalom. Minulú sezónu sa Češka nekvalifikovala do druhého kola a jej najlepší výsledok na ľadovci Rettenbach je 20. miesto spred dvoch rokov.

Rýchlostné disciplíny sú na pláne začiatkom novembra v stredisku Zermatt-Cervinia. 

Navyše, lyžiarka sa v auguste podrobila operácii v hornej časti tela. Najprv sa hovorilo o zlomenom nose, ale podľa posledných neoficiálnych informácii išlo o zlomeninu kľúčnej kosti. 

Ledecká v tlačovej správe uisťovala fanúšikov, že jej zdravotný stav je v poriadku a za pár dní vyráža na lyžiarske a snoubordingové sústredenie do Čile. 

Jej lyžiarska prestávka sa však predĺžila a bližšie informácie nemá ani šéf zväzu. 

Češka prešla v letnej príprave rôznymi zmenami. Do konkurenčného tímu Kathariny Liensbergerovej odišiel jej servisman Miloš Machytka. O jej lyže sa staral od roku 2019. 

Trojnásobná olympijská víťazka zmenila po jedenástich rokoch dodávateľa lyží. Od budúcej sezóny bude súťažiť pod česko-rakúskou značkou Kästle. Špecialistka na rýchlostné disciplíny ukončila spoluprácu s najprestížnejšou značkou v tomto odbore Atomic. 

Úspešná reprezentantka sa rozlúčila aj s agentúrou Sport Invest, ktorá ju zastupovala. Nových manažérov a hovorcov zatiaľ neoznámila a oficiálnou cestou nekomunikuje. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Kedy začne novú sezónu? Okolo Ester Ledeckej sú viaceré nejasnosti