Vzorom jej bol otec. Talent z východu to dotiahol do slávneho klubu

Ema Bilá.
Ema Bilá. (Autor: archív - EB)
Peter Cingel|19. okt 2023 o 20:30

Ema Bilá pôsobila vo Vranove nad Topľou či Bardejove.

BARDEJOV. Bardejovský ženský futbal má za sebou krátku, ale slávnu históriu. Za deväť rokov existencie dokázali Partizánky postúpiť do najvyššej súťaže, trikrát získať Slovenský pohár a raz titul majsteriek Slovenska.

Po kontroverznom a podľa mnohých fanúšikov nespravodlivom rozhodnutí SFZ v prospech Slovana Bratislava, v čase koronavírusu, ženský futbal na Hornom Šariši zanikol.

Nie však celkom. Bardejovčanky v skvelých výsledkoch a naháňaní futbalovej lopty pokračujú, aj keď už len v mládežníckych kategóriách.

Poznala zopár reprezentantiek

Jednou z opôr bardejovskej devätnástky bola donedávna Ema Bilá. Svoje futbalové začiatky i ich pokračovanie opisuje takto:

„S futbalom som začínala už ako malá. Veľkým vzorom bol pre mňa môj ocko, ktorý bol futbalista. Od deviatich rokov som začala svoju futbalovú cestu v CFT Academy. Tam som pôsobila pri dievčatách, ale aj chlapcoch.

Mojím prvým trénerom bol Erik Makó, ktorému ďakujem za moje futbalové začiatky. Neskôr som pokračovala v MFK Vranov nad Topľou. Hrávala som v kategórii WU15 a v chlapčenskej U13.

Tréningy a zápasy som absolvovala vždy s chlapcami až po U15. Bola to pre mňa veľká výzva. Nebolo jednoduché hrať proti chlapcom, ale dalo mi to veľa.

V roku 2021 som sa rozhodla pre Partizán Bardejov. Poznala som v ňom pár hráčok z reprezentačných zrazov a zápasov.“

Sezóny plné zážitkov

Ema v Bardejove vydržala dva roky. Pre talentovanú futbalistku prišiel čas, v záujme rozvoja svojej kariéry, pobrať sa do zahraničia. Jej voľbou sa stala pražská Sparta. O tom, čo zažila v Bardejove a prečo práve Sparta, hovorí:

„V Bardejove som odohrala dve sezóny plné zážitkov, zápasov, radosti či sĺz a v neposlednom rade spomienok. Nádherným koncom našej sezóny bol zisk titulu majsteriek Slovenska.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Vzorom jej bol otec. Talent z východu to dotiahol do slávneho klubu