02.08.2024 08:30
Deň 7
Minúta po minúte
Live

Fízeľ sa o olympijskú senzáciu nepostaral. Proti favoritovi bojoval, no nestačilo to

Slovenský džudista Márius Fízeľ na OH 2024 v Paríži.
Slovenský džudista Márius Fízeľ na OH 2024 v Paríži. (Autor: TASR)
TASR|2. aug 2024 o 11:38 (aktualizované 2. aug 2024 o 11:54)

V osemfinálovom súboji prehral s favorizovaným Ališerom Jusupovom na ippon.

PARÍŽ. Slovenský džudista Márius Fízeľ ukončil svoje pôsobenie na OH v Paríži v 2. kole. Nad jeho sily bol favorizovaný Uzbek Ališer Jusupov, ktorý zvíťazil na ippon.

Fízeľ v 1. kole kategórie nad 100 kg zdolal vo svojej premiére pod piatimi kruhmi reprezentanta Fidži Gerarda Takayawu na ippon a postaral sa tak o prvé víťazstvo slovenského džudistu na olympiáde od Atén 2004, keď Jozef Krnáč vo váhe do 66 kg získal striebro.

Následne Zoltán Pálkovács v Pekingu v kategórii do 100 kg a Milan Randl v Londýne vo váhe do 100 kg vypadli v 1. kole.

Bronzový medailista z uplynulých dvoch svetových šampionátov Jusupov potvrdil proti 25-ročnému Slovákovi pozíciu favorita.

Od úvodu udával tón súboja a Fízeľ mal už 1:10 min pred gongom na konte dvakrát šido za pasivitu.

Musel tak prejsť do útoku, pretože tretie by znamenalo koniec duelu, čo Uzbek využil a ešte pred koncom časového limitu si stihol pripísať dve úspešne techniky taniotoši a uranage. Získal tak dvakrát wazaari a tým pádom ippon.

Duel Fízeľa s Takayawom sa v úplnom úvode niesol v opatrnom duchu, obaja džudisti rýchlo dostali vzájomné varovanie za pasivitu.

Potom jediný slovenský džudista na hrách prevzal iniciatívu, musel sa však aj brániť kvalitným kontrám súpera.

Tridsať sekúnd pred limitom sa bronzovému medailistovi z tohtoročných ME v Záhrebe podarila technika tomoenage, za ktorú dostal wazaari.

Následne súpera udržal na zemi v zámku desať sekúnd, za čo dostal druhé wazaari a zvíťazil tak na ippon.

Tamara Potocká.
dnes 11:513
Potocká bola po prvej obrátke na čele, za svojim rekordom však výrazne zaostalaPotocká bola po prvej obrátke na čele, za svojim rekordom však výrazne zaostala
dnes 11:513
Alžírčanka Imane Khelifová (vľavo) v súboji s Angelou Cariniovou na OH 2024 v Paríži.  Dve boxerky čelia na olympiáde nenávisti, že nie sú ženy. Čo s tým majú Rusi?Budúcnosť boxu na olympiáde je neistá.
Anna Karolína Schmiedlová po semifinále OH v Paríži.
Titanilla Bőddnes 00:2519
Schmiedlová čakala, kedy sa dostane do tranzu. Po zápase hovorila iba tri minútyV zápase o bronz sa Slovenka stretne so svetovou jednotkou.
Titanilla Bőddnes 00:2519
Slovenský džudista Márius Fízeľ na OH 2024 v Paríži.
dnes 11:38
Fízeľ sa o olympijskú senzáciu nepostaral. Proti favoritovi bojoval, no nestačilo toV osemfinálovom súboji prehral s favorizovaným Ališerom Jusupovom na ippon.
dnes 11:38
Márius Fízeľ.
dnes 10:54
Fízeľ olympijskú premiéru zvládol, v ďalšom kole však čelí favoritoviVo svojej premiére pod piatimi kruhmi zdolal reprezentanta Fidži Gerarda Takayawu.
dnes 10:54
Sprava starostka Paríža Anne Hidalgová, Anastasia Koženková a Oleksij Sereda.
dnes 10:51
Starostka Paríža vyznamenala ukrajinských olympionikov, chcela tým prejaviť solidaritu počas vojnyVyznamenanie si v mene všetkých ukrajinských športovcov prevzali veslárka Anastasia Koženková a skokan do vody Oleksij Sereda.
dnes 10:51
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Fízeľ sa o olympijskú senzáciu nepostaral. Proti favoritovi bojoval, no nestačilo to