Dvadsaťjednotka začne rok 2013 duelom s Portugalskom

SITA|27. nov 2012 o 16:39

Základ súčasnej švajčiarskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov tvoria hráči, ktorí sa v roku 2009 stali majstrami sveta v kategórii do 17 rokov.

BRATISLAVA. Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov odohrajú 15. a 17. januára 2013 v Lisabone medzištátny prípravný dvojzápas proti rovesníkom z Portugalska.

Zverenci Ivana Galáda si následne 6. februára 2013 zmerajú sily v areáli štadióna španielskeho klubu FC Villarreal so švajčiarskymi rovesníkmi.

Kormidelník Galád, ktorý v predchádzajúcej kvalifikácii dostal tím SR "21" pred brány európskeho šampionátu 2013 v Izraeli, si dal za cieľ absolvovať prípravné stretnutia s najsilnejšími možnými súpermi. Informoval o tom Slovenský futbalový zväz (SFZ) prostredníctvom svojej webovej stránky.

Slováci zdolali v súboji "na diaľku" Portugalčanov v závere kvalifikácie o postup na ME 2013, keď sa na úkor zverencov Ruia Jorga prebojovali zo 4. miesta tabuľky najlepších tímov z druhých pozícií kvalifikácie do baráže.

V tabuľke druhých Slováci (skóre 17:7) pri rovnosti bodov (15) predstihli Portugalčanov (15:6) vďaka o jeden gól lepšiemu skóre. Švajčiari obsadili v tejto tabuľke so 17 bodmi prvú pozíciu.

Základ súčasnej švajčiarskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov tvoria hráči, ktorí sa v roku 2009 stali majstrami sveta v kategórii do 17 rokov, keď vo finále zdolali domácich Nigérijčanov 2:0. Gólmana Benjamina Siegrista - v súčasnosti hráča birminghamskej Aston Villy - vtedy vyhlásili za najlepšieho brankára MS.

Viacerí futbalisti švajčiarskej "dvadsaťjednotky" už v súčasnosti pôsobia vo významných európskych kluboch: Frédéric Veseli (Manchester City/Angl.), Haris Seferovič (ACF Fiorentina/Tal.), Ricardo Rodríguez (VfL Wolfsburg/Nem.), Pajtim Kasami (FC Fulham/Angl.), Sead Hajrovič (FC Arsenal/Angl.), Raphael Spiegel (West Ham United/Angl.).

Ostatní členovia výberu krajiny "helvétskeho kríža" do 21 rokov hrajú v kluboch najvyššej švajčiarskej súťaže.

Tím Švajčiarska do 21 rokov nepostúpil z baráže na ME 2013 do Izraela, pretože nestačil na Nemecko "21". Po remíze 1:1 na ihrisku súpera podľahli Švajčiari doma v Luzerne Nemcom 1:3.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dvadsaťjednotka začne rok 2013 duelom s Portugalskom