Doležaj a Breška vybavili Európsku ligu

Doležaj (vľavo)a Breška oslavujú gól.
Doležaj (vľavo)a Breška oslavujú gól. (Autor: website olympiakos volos)
SITA|23. máj 2011 o 18:38

Tím okolo najlepšieho strelca Mária Brešku si v nedeľňajšom zápase 5. kola nadstavbovej časti na vlastnej pôde poradil s AEK Atény 1:0, keď sa v 84. min po centri Brešku presadil stopér Peter Doležaj.

Úspešná sezóna nováčika najvyššej gréckej futbalovej súťaže Olympiakosu Volos pokračuje aj v play-off o účasť v nasledujúcej edícii európskych pohárov.

VOLOS. Tím okolo najlepšieho strelca Mária Brešku si v nedeľňajšom zápase 5. kola nadstavbovej časti na vlastnej pôde poradil s AEK Atény 1:0, keď sa v 84. min po centri Brešku presadil stopér Peter Doležaj.

"Gólovému momentu predchádzal faul na nášho hráča, štandardnú situáciu rozohral v strede ihriska Mário, ktorého center som hlavou umiestnil do bránky. Nedeľňajším víťazstvom sme si vybojovali účasť v predkole Európskej ligy UEFA, záverečné kolo play-off rozhodne o našom presnom nasadení," povedal pre agentúru SITA Peter Doležaj.

"Takéto situácie často nacvičujeme na tréningu. Peťo je veľmi dobrý hlavičkár, v šestnástke je mimoriadne nebezpečný, stačí ho iba nájsť. Je skvelé, že budeme bojovať o skupinovú fázu Európskej ligy," uviedol Breška.

Tridsaťročný rodák z Topoľčian Doležaj sa nachádza v polčase svojho prvého zahraničného angažmánu v kariére, s Volosom totiž v lete 2010 podpísal dvojročnú zmluvu.

Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie si sezónu 2010/2011 pochvaľuje: "Je to pre mňa veľké zadosťučinenie. Ďakujem Máriovi za to, že ma sem priviedol, predtým som nemal o Volose takmer žiadne informácie. Postupne sme ale potvrdili svoju vysokú kvalitu a prekvapili sme celú ligu. Trošku nás mrzí, že sme nepostúpili do finále domáceho pohára, ale účinkovanie v play-off je výbornou náplasťou. V Grécku sú fanúšikovia zapálení za futbal, veľa sa o tomto športe píše, denne niekoľko strán. Pre hráčov je to zasľúbená krajina. Slovensko sa má čo učiť, aj čo sa kvality súťaže týka."

Nachádzate sa tu:
Domov