Disciplinárka nevyhovela odvolaniu El Maestra, začala konanie proti Kmotríkovi ml.

Ivan Kmotrík mladší, viceprezident Slovana, sa márne snaží upokojiť chuligánov bratislavského klubu.
Ivan Kmotrík mladší, viceprezident Slovana, sa márne snaží upokojiť chuligánov bratislavského klubu. (Autor: TASR)
SITA|5. máj 2018 o 15:15

Disciplinárna komisia SFZ sa zaoberala aj dianím vo finále Slovnaft Cupu 2017/2018.

BRATISLAVA. Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) zobrala na vedomie stanovisko MŠK Žilina a uložila klubu spod Dubňa pokutu 400 eur za hrubé nešportové správanie divákov (vulgárne pokriky, hádzanie predmetov do sektora hostí, vulgárne pokriky voči brankárovi hostí).

Udialo sa to v domácom stretnutí proti Dunajskej Strede v rámci 6. kola (skupina o titul) nadstavbovej časti najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy 2017/2018.

Na základe správy delegáta DK SFZ zobrala na vedomie aj stanovisko FC DAC 1904 Dunajská Streda a za hrubé nešportové správanie divákov (hádzanie predmetov do sektora domácich) v spomenutom dueli s domácou Žilinou musí zaplatiť klub zo Žitného ostrova pokutu 400 eur.

Rovnakou finančnou čiastkou potrestala "disciplinárka" na základe správy delegáta stretnutia, oznámenia delegáta zväzu a priloženej fotodokumentácie aj FC Spartak Trnava.

A to za hrubé nešportové správanie divákov (použitie pyrotechniky) v stretnutí 6. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy na trávniku Ružomberka.

Disciplinárna komisia SFZ zobrala na vedomie odvolanie trénera Spartaka Trnava Nestora El Maestra (doručené elektronicky 30. apríla 2018) voči pozastaveniu výkonu funkcie trénera na 1 súťažné stretnutie a pokutu 6000 eur (za vyjadrenia k súťaži Slovnaft Cup), odvolaniu v plnom rozsahu nevyhovuje a predkladá vec odvolacej komisii SFZ.

DK SFZ na základe správy delegáta stretnutia, oznámenia delegáta zväzu o zistených nedostatkoch v stretnutí, zápisu o činnosti náhradného rozhodcu, priloženej fotodokumentácie,

videozáznamov a vlastných zistení začala disciplinárne konanie voči Ivanovi Kmotríkovi mladšiemu vo veci porušenia predpisov SFZ počas spomenutého finálového stretnutia Slovnaft Cupu 2017/2018 ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok.

Zároveň predvolala menovaného na svoje zasadnutie dňa 10. mája 2018 o 16.00 h v sídle SFZ. Disciplinárna komisia žiada delegované osoby stretnutia (hlavný rozhodca, asistenti rozhodcu, náhradný rozhodca) do 9. mája 2018 o podrobné písomné stanovisko k vstupu nepovolaných osôb do kabíny rozhodcov vo finálovom stretnutí Slovnaft Cupu 2017/2018 ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok.

Celú správu Disciplinárnej komisie SFZ nájdete tu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Disciplinárka nevyhovela odvolaniu El Maestra, začala konanie proti Kmotríkovi ml.