V druhej lige dal naposledy 31 gólov. Depetris sa vracia na Slovensko

David Depetris v drese tímu MFK Dukla Banská Bystrica.
David Depetris v drese tímu MFK Dukla Banská Bystrica. (Autor: mfkdukla.sk)
Sportnet|3. aug 2021 o 23:45

Depetris v minulosti ako najlepší strelec 2. ligy zariadil postup AS Trenčín.

BANSKÁ BYSTRICA. Keď hral David Depetris naposledy v druhej slovenskej lige, nastrieľal v drese AS Trenčín fantastických 31 gólov. Trenčín vtedy s náskokom 18 bodov postúpil do najvyššej súťaže, kde sa drží dodnes.

Po viac ako desaťročí sa argentínsky rodák so slovenským pasom vracia na druholigové trávniky. Skúsený útočník podpísal ročný kontrakt s Banskou Bystricou. Klub potvrdil informáciu na oficiálnom webe.

„Je tu seriózny majiteľ a seriózny klub, ktorý chce útočiť na postup do prvej ligy, resp. na vyššie pozície. Poznám niektorých hráčov Banskej Bystrice a viem, že kvalita v tíme je. Aj tréner je kvalitný, má veľké a dobré meno na Slovensku.

Myslím si, že toto mesto si zaslúži hrať najvyššiu futbalovú súťaž, v ktorej dlhodobo pôsobilo po minulé roky,“ povedal po podpise zmluvy.

Tridsaťdvaročný útočník naposledy pôsobil v talianskej štvrtej lige neďaleko Neapolu, tím z mesta Savoie však neuspel vo finále baráže o návrat do Serie C. Depetris v priebehu polroka naskočil do 14 zápasoch a strelil 3 góly, predtým pôsobil v Trenčíne.

Depetris v minulosti obliekal dresy dvoch slovenských klubov, v Trenčíne bol v sezóne 2012/13 kráľ ligových strelcov so 16 gólmi, o tri roky neskôr o tento honor bojoval aj v drese Spartaka Trnava.

V zahraničí pôsobil Depetris aj v holandskom Almere, tureckom Rizespore, českom Olomouci, mexickom Monarcas Morelia a štyroch argentínskych kluboch.

Dvakrát obliekol na seba aj dres slovenskej reprezentácie, v roku 2013 pod vedením Jána Kozáka st. hral proti Rumunsku a Gibraltáru.

Dukla Banská Bystrica patrí medzi najväčších adeptov na postup do Fortuna ligy, po dvoch kolách je tretia so štyrmi bodmi. Po vysokom víťazstve nad nováčikom z Námestova (7:0) bezgólovo remizovala v Skalici.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V druhej lige dal naposledy 31 gólov. Depetris sa vracia na Slovensko