Darilo sa klubu i jemu. V Zenite mám za sebou skvelý polrok, teší sa Mak

Róbert Mak
Róbert Mak (Autor: instagram.com/robertmak29)
SITA|9. dec 2016 o 16:30

Ruský klub vyhral svoju skupinu napriek prehre v poslednom zápase.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak odohral v drese ruského Zenitu Petrohrad vo štvrtok celé stretnutie na trávniku holandského AZ Alkmaar.

Ani on však nezabránil tesnej prehre 2:3 v dueli záverečného 6. kola D-skupiny Európskej ligy.

Pre Zenit, ktorý mal už pred týmto duelom istý postup z prvého miesta do februárového šestnásťfinále, to bolo prvé zaváhanie v skupinovej fáze tejto druhej najvýznamnejšej futbalovej klubovej súťaže v Európe.

Práve Alkmaar obsadil s ôsmimi bodmi postupové druhé miesto v skupine, petrohradský klub získal o sedem bodov viac.

"Prvý polčas patril domácemu tímu, ktorý sa dostal do dvojgólového vedenia. Po zmene strán sme boli lepší, dali sme dva góly, ale nestačilo to ani na remízu, keďže Alkmaar trafil aj tretíkrát. Prehrali sme, no nemusíme smútiť. Vyhrali sme našu D-skupinu a postúpili do vyraďovacích bojov. Uvidíme, koho dostaneme," uviedol Mak pre svoj web.

Pre petrohradský klub to bol vo štvrtok posledný duel v kalendárnom roku 2016.

"V Zenite mám za sebou skvelý polrok. Darilo sa mužstvu i mne. Teraz si do sýtosti užijem mesačné voľno. V januári sa vrátim do Petrohradu s obrovskou chuťou do futbalu," dodal 25-ročný slovenský ofenzívny univerzál.

Zenitu patrí po sedemnástom kole v tabuľke najvyššej ruskej súťaže druhá priečka s 35 bodmi, lídrom je Spartak Moskva (40 b.).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Darilo sa klubu i jemu. V Zenite mám za sebou skvelý polrok, teší sa Mak