Tréner Kozák sa čudoval. Mak však ukazuje, že urobil správny krok

Róbert Mak.
Róbert Mak. (Autor: SME - Gabriel Kuchta)
Juraj Berzedi|26. okt 2016 o 18:36

Prestup slovenského futbalistu Róberta Maka do Zenitu Petrohrad sa nepozdával reprezentačnému trénerovi Jánovi Kozákovi. Zdá sa, že sa prerátal.

BRATISLAVA. Týždeň trénoval so svojimi novými spoluhráčmi v Zenite Petrohrad, keď sa nedobrovoľne vrátil na Slovensko.

Musel si vybaviť dlhodobé ruské víza.

Niektorí futbalisti po príchode domov oddychujú, iní sa chcú zabaviť. Róbert Mak však aj počas krátkeho pobytu na Slovensku naplno trénoval.

Počas individuálnych tréningov v Pezinku ho kondičný tréner vôbec nešetril. Behal, skákal, posilňoval. Pri posledných sériách kričal od bolesti, ale cvičenie vždy dokončil. Aj vďaka tomu v súčasnosti žiari v klube i slovenskej reprezentácii.

V aktuálnej sezóne strelil už sedem gólov v štyroch súťažiach (tri v ruskej lige, dva v reprezentácii a po jednom v ruskom pohári a Európskej lige).

Zenit prebil Anderlecht

Počas vlaňajšej sezóny, keď pôsobil v gréckom PAOK Solún, sa ho snažili získať viaceré zahraničné kluby. Hovorilo sa o záujme AC Miláno, Fiorentiny či Galatasarayu Istanbul.

Dvadsaťpäťročný krídelník si napokon vyberal medzi Anderlechtom Brusel a Zenitom Petrohrad. PAOK ho napokon predal do Ruska za 3,5 milióna eur, čo je jedenásťnásobok sumy, za ktorú ho klub kúpil.

„S Anderlechtom už bolo takmer všetko dohodnuté. V poslednej chvíli prejavil záujem Zenit, ktorý považujem v Európe za väčšie mužstvo. Navyše ruská liga má vyššiu úroveň a Zenit v nej stále bojuje o titul,“ vyhlásil vtedy Mak.

Z jeho prestupu do Petrohradu nebol zo začiatku príliš nadšený slovenský reprezentačný tréner Ján Kozák. „Kto mu odporučil takýto prestup?“ čudoval sa kouč.

„Rusko bude v roku 2018 organizovať majstrovstvá sveta. V Zenite hrajú reprezentanti Kokorin, Dziuba, Šatov aj Žirkov, ktorý nastupuje na krídle. Mak išiel do veľmi konkurenčného prostredia,“ povedal Kozák.

Kozák sa prerátal

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Tréner Kozák sa čudoval. Mak však ukazuje, že urobil správny krok