Mladý Weiss mu poslal správu. Ľudia zvonka vnímajú iba rivalitu, vraví Kalmár

Zsolt Kalmár.
Zsolt Kalmár. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|24. máj 2023 o 07:00

Na zápas so Slovanom kupoval stodesať lístkov.

Patrí k najväčším osobnostiam našej futbalovej ligy. Dlho však na ihrisku chýbal pre zranenie kolena. V tejto sezóne sa ZSOLT KALMÁR pomaly vrátil do zostavy Dunajskostredčanov a so svojím tímom mal na dosah historický úspech.

Maďarský reprezentant bol bezprostredne po zápase so Slovanom veľmi sklamaný, s odstupom niekoľkých dní však už s chladnou hlavou zhodnotil sezónu v rozhovore pre Sportnet.

V rozhovore sa dočítate:

  • Čo prežíval, keď dal gól na Tehelnom poli?
  • Čo mal na mysli, keď povedal, že v Maďarsku fungujú veci inak?
  • Čo hovorí na oslavu gólu Vladimíra Weissa ml. pred fanúšikmi DAC?
  • Aký má vzťah s Vladimírom Weissom st.?
  • Ako prijal fakt, že v aktuálnej sezóne viackrát naskakoval do zápasu z lavičky?
  • Ako vidí svoju budúcnosť v DAC?
  • Kde chce ukončiť kariéru?

DAC je po tretí raz vicemajstrom Slovenska, no dlho mal na dosah aj titul. Prevažuje vo vás spokojnosť alebo sklamanie?

Vlani v júli som vravel, že najdôležitejšie bude poskladať dobrý tím, silnú kostru mužstva, ktoré bude schopné dosahovať dobré výsledky. Myslím si, že sa to podarilo. Mojím druhým cieľom bolo dostať sa do finále Slovnaft Cup, čo nám nevyšlo.

Myslím si však, že aj čísla ukazujú, že máme za sebou zatiaľ najlepšiu sezónu. Boli sme však blízko k obrovskému úspechu.

Na jednej strane som spokojný, lebo sme naozaj dali dokopy výborný tím, ale negatívom je, že sme pustili z rúk obrovskú príležitosť.

Som presvedčený, že ak by sme doma zdolali Slovan, nasledujúce zápasy by sme už zvládli. Bol to najdôležitejší zápas v mojej kariére, no prehrali sme. Niekoľko dní som pociťoval obrovské sklamanie, nielen kvôli sebe, ale najmä kvôli fanúšikom.

V tejto sezóne DAC ani raz nezdolal Slovan, pričom v predchádzajúcich rokoch sa mu to vždy podarilo, hoci vtedy boj o titul nebol taký tesný. Prečo ste tentoraz nevyhrali nad belasými ani raz?

Boli sme k tomu blízko v oboch vzájomných zápasoch v nadstavbe. Na Tehelnom poli sme hrali dobre, vyhrávali sme, vypracovali sme si šance, no napokon sme prehrali.

Doma sme tiež vyhrávali skorým gólom, potom sme sa vrátili do zápasu aj po tom, čo sme prehrávali 1:2. Za stavu 2:2 sme zatlačili Slovan, boli tam strely, rohové kopy. Oni mali jeden protiútok a z toho vznikla jedenástka, ktorá napokon rozhodla.

Takéto derby rozhodujú maličkosti, myslím si, že aj tentoraz rozhodli detaily. Boli sme takticky pripravení, sústredení, dominovali sme. Slovan má však kvalitný tím, ktorý dokáže skórovať aj keď má len minimum šancí.

Musíme sa zlepšiť v tom, že keď vyhrávame o jeden gól, musíme pridať ďalšie góly, alebo musíme vedieť udržať ten náskok.

Aj slovanisti viackrát spomínali v rozhovoroch, že keď ste dali gól v 64. minúte zápasu na Tehelnom poli, tak DAC mal vo virtuálnej tabuľke deväťbodový náskok. Slovan však v priebehu niekoľkých minút otočil zápas. Pamätáte si, čo ste vtedy prežívali na ihrisku?

Keď som skóroval, bol to neskutočný pocit. No bezprostredne po mojom góle sme neboli dostatočne sústredení a nechali sme Slovanu veľa priestoru. Pritom sme na Tehelnom poli odohrali jeden z najlepších zápasov sezóny, aj z hľadiska taktiky, držania lopty či počtu šancí. Ale nedokázali sme vyhrať. Práve preto sme nezískali titul, že sme Slovan nezdolali ani raz.

Mali sme sériu 18 zápasov bez prehry, ale takéto série sa nedajú udržať donekonečna, najmä ak berieme do úvahy, že sa nám zranili štyria-piati hráči základnej zostavy. Hrali sme však s veľkou vôľou a mohli sme vyhrať aj v Podbrezovej či doma proti Slovanu. Veľmi ma bolí, že sme takúto príležitosť nechali ujsť.

Bezprostredne po domácom zápase so Slovanom pracovali vo všetkých účastníkov stretnutia veľké emócie. Aj hráči DAC, aj fanúšikovia dávali najavo, že cítia krivdu pre niektoré verdikty rozhodcu, hovoril o tom aj tréner Guľa. Ako to vnímate s odstupom času?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Mladý Weiss mu poslal správu. Ľudia zvonka vnímajú iba rivalitu, vraví Kalmár