Do pohárovej Európy vstúpi v novom šate. Slovenský klub zmenil logo

DAC Dunajská Streda.
DAC Dunajská Streda. (Autor: TASR)
Sportnet|15. júl 2021 o 21:50

DAC 1904 má nové logo.

DUNAJSKÁ STREDA. Slovenský vicemajster DAC 1904 vo štvrtok predstavil na sociálnych sieťach a klubových portáloch nové klubové logo pred novou sezónou. 

Cieľom bolo prezentovať obnovu klubu a prezentovať sa ako moderný, inovatívny a víťazný tím.

Oficiálne predstavenie loga sa uskutočnilo 15. júla presne o 19:04, po priateľskom zápase proti Újpestu, súčasne na obrazovke MOL Arény a na online platformách.

DAC v zápase vyhral v zápase 2:1 po góloch Taiwa a Baliča.

„Za posledných sedem rokov sme postavili moderný štadión, kde si môžeme spoločne vychutnať radosť z futbalu. Vytvorili sme novú akadémiu, najmodernejšie tréningové centrum, ktoré poskytuje našim futbalistom medzinárodné zázemie. Tím je blízko majstrovského titulu, sme na medzinárodnej scéne futbalu. Súčasťou nášho rastu a vývoja je obnovené logo od sezóny 2021/22,“ povedal majiteľ klubu Világi Oszkár.

Nové logo má tvar štítu, ktorý chráni, dodáva silu a odvahu na bojovom poli. Žlto-modrá farba symbolizuje pradávne elementy Žitného ostrova, čiže slnko a vodu. Tri písmená vytvárajú silnú jednotu, rovnako ako tím a fanúšikovia, píše sa na webe klubu.

"Logo je tradičné a zároveň moderné, čím klub vyjadruje poctu pred minulosťou a vyjadruje vieru v budúcnosť," dodal klub.

Dunajská Streda má prvý zápas sezóny na programe 22. júla na pôde srbského tímu Partizan Belehrad v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy, prvé kolo slovenskej Fortuna ligy odohrá 25. júla v Michalovciach.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Do pohárovej Európy vstúpi v novom šate. Slovenský klub zmenil logo