Kurnická dosiahla historicky výsledok, triumfoval aj Pidcock

Slovenská reprezentantka v cyklokrose Tereza Kurnická.
Slovenská reprezentantka v cyklokrose Tereza Kurnická. (Autor: Slovenský zväz cyklistiky)
TASR, SITA|31. jan 2022 o 10:27 (aktualizované 31. jan 2022 o 11:11)

Medzi juniormi sa predstavil aj Matthias Schwarzbacher.

FAYETTEVILLE. Jazdec tímu Ineos Grenadiers Tom Pidcock sa stal prvým britským majstrom sveta v cyklokrose v elitnej kategórii mužov.

Na šampionáte v americkom štáte Arkansas zdolal o 30 sekúnd Holanďana Larsa van der Haara, tretí finišoval Belgičan Eli Iserbyt (+32 s).

Slovenský reprezentant Matej Ulík obsadil 29. priečku s mankom 5:09 min.

Kurnickej skvelý výsledok

Tereza Kurnická medzi ženami do 23 rokov vybojovala 13. miesto, čo je historicky najlepší výsledok Slovenky na vrcholnom podujatí v tomto športe.

Slovensko malo zastúpenie aj v juniorskej kategórii chlapcov, 16-ročný Matthias Schwarzbacher v nej obsadil 26. miesto.

"Kurnická a trináste miesto je viac-menej to, čo sme očakávali. A Matej Ulík v najlepšej tridsiatke?. Samozrejme, chceli sme viac, nepodarilo sa, ale budeme na tom pracovať na budúci rok,“ zhodnotil výkony reprezentantov Jakub Vančo, asistent trénera reprezentácie v cyklokrose

Stále iba 18-ročná rodáčka z Trenčína Kurnická už dlhší čas prejavuje rast výkonnosti. Na pretekoch Svetových pohára sa dokázala prebojovať do najlepšej ženskej tridsiatky, v kategórii do 23 rokov končila na hranici najlepšej desiatky.

Tereza Kurnická počas MS v cyklokrose 2022.
Tereza Kurnická počas MS v cyklokrose 2022. (Autor: Slovenský zväz cyklistiky)

Na majstrovskej trati v USA zaostala za holandskou víťazkou Puck Pieterseovou o štyri minúty a 25 sekúnd. V kategórii do 23 rokov sa predstavilo 23 pretekárok.

"Chcem sa v prvom rade poďakovať ľuďom, ktorí stoja za mnou, podporujú ma a veria vo mňa. Trať bola úplne iná ako všetky svetové poháre, ktoré sme jazdili,“ uviedla Tereza Kurnická.

Schwarzbachera chytila kríza

Matthias Schwarzbacher obsadil konečné 26.miesto, za víťazným Švajčiarom Janom Christenom zaostal o dve minúty a 19 sekúnd.

"Trať bola veľmi špecifická, vôbec nepripomínala cyklokros, ale vyhovovala mi. Štart som pokazil, a tak som prvé kolá jazdil hneď za prvou skupinou.

Potom na mňa prišla kríza a doslova ma seklo a už som sa len prepadával. Ambície pred cestou som mal vyššie, ale vzhľadom na vývoj sezóny a fakt, aká dlhá bola, to beriem ako dobrú skúsenosť," komentoval Schwarzbacher.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Kurnická dosiahla historicky výsledok, triumfoval aj Pidcock