Začala sa malá Tour de France. V prológu sa Kubiš dostal do Top 50

Lukáš Kubiš.
Lukáš Kubiš. (Autor: TASR)
Sportnet|13. aug 2021 o 19:55

Žltý dres si vybojoval Nór Sören Wärenskjold.

Tour de l'Avenir 2021 

Prológ: Charleville-Mézières (5 km):

1.

Sören Wärenskjold

Nórsko

5:52 min

2.

Johan Price-Pejtersen

Dánsko

+ 1 s

3.

Mick van Dijke

Holandsko

+ 4 s

4.

Daan Hoole

Holandsko

+ 6 s

5.

Tomáš Kopecký 

Česko

+ 7 s

6.

Ethan Vernon

Veľká Británia

+ 7 s

49.

Lukáš Kubiš

Slovensko 

+ 24 s

83.

Matúš Štoček

Slovensko

+ 32 s

111.

Filip Lohinský

Slovensko

+ 39 s

136.

Pavol Rovder

Slovensko

+ 46 s

139.

Adam Foltán

Slovensko

+ 46 s

172.

Matej Blaško

Slovensko

+ 1:12 min

BRATISLAVA. Slovenská cyklistická reprezentácia má za sebou premiéru na podujatí Tour de l'Avenir, ktoré je označované ako malá Tour de France.

Úvod 57. ročníka bol v znamení prológu na päť kilometrov s rovinatým profilom. 

Spomedzi šiestich slovenských cyklistov bol v meste Charleville-Mézières na severovýchode Francúzska najlepší Lukáš Kubiš, ktorý obsadil 49. miesto.

Dosiahol priemernú rýchlosť takmer 48 kilometrov za hodinu a na víťazného Nóra Sörena Wärenskjolda stratil 24 sekúnd. V porovnaní s najväčším favoritom podujatia Talianom Filippom Zanom mal však len o dve sekundy horší čas.

Matúš Štoček, ktorý počas sezóny nosí farby tímu Topforex - ATT Investments, zaostal o 32 sekúnd a klasifikovali ho na 83. mieste.

Ďalší slovenskí reprezentanti skončili v druhej stovke výsledkovej listiny, pričom Matej Blaško na 172. pozícii zdolal len dvoch súperov. 

"Nechcem presne špecifikovať pretekárov, aby nevznikli zasa nejaké kontroverzie, ale niektorí chalani nemali dobre pripravené špeciály a dalo nám veľa roboty ich ponastavovať. Všetci časovku absolvovali bez väčších problémov.

Ten najväčší mal paradoxne najrýchlejší Lukáš, ktorý prepálil jednu zákrutu a stratil tam niekoľko sekúnd. Ale našťastie nespadol," povedal reprezentačný tréner Jakub Vančo pre portál cycling-info.sk. 

V elitnej desiatke boli aj traja Holanďania, najlepší Mick van Dijke skončil tretí. Veľkú časovkársku kvalitu krajín zo severu Európy dokazuje druhá pozícia Dána Johana Prica-Pejtersena, ktorý na Wärenskjolda stratil len sekundu. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Začala sa malá Tour de France. V prológu sa Kubiš dostal do Top 50