Nahradí Srvčeka. Taliansky tím angažoval ďalšieho slovenského cyklistu

Tomáš Sivok.
Tomáš Sivok. (Autor: Facebook Team Franco Ballerini Juniores)
SITA|29. sep 2021 o 13:10

Je to silné družstvo s veľkou prestížou na medzinárodnej úrovni, vraví mladík.

BRATISLAVA. V talianskom juniorskom tíme Franco Ballerini slovenského cyklistu Martina Svrčeka strieda jeho krajan Tomáš Sivok.

Keďže Svrček od budúceho roka prechádza do kategórie do 23 rokov a nedávno podpísal zmluvu s najlepším profitímom súčasnosti Deceuninck - Quick-Step, Sivok by mal byť jeho náhrada.

Predtým si nádejný Slovák obliekal dres holandského tímu Willebrord Wil Vooruit, v minulosti sa venoval tiež horskej cyklistike a bol aj majstrom Slovenska.

Podľa tímového webu Franco Ballerini je Sivok jazdec s ročníkom narodenia 2004 vhodný do talianskeho programu cestných pretekov.

"Má už niekoľko zaujímavých medzinárodných skúseností vrátane piatich etapových pretekov v Európe a tiež podujatia Giro della Lunigiana, ktoré však pre pád nedokončil.

Tento rok bol druhý na majstrovstvách Slovenska za Svrčekom a deviate miesto obsadil na pretekoch Internationale Juniorenrundfahrt v Rakúsku," napísal o Sivokovi jeho nový taliansky tím.

Sivok nechýbal v slovenskej juniorskej zostave na tohtoročných majstrovstvách Európy v talianskom Trentine aj svetovom šampionáte na flámskych cestách v Belgicku. Na ME nebol medzi klasifikovanými v cieli, na MS obsadil 80. miesto.

"Som šťastný, že budem môcť jazdiť v tíme Franco Ballerini. Je to silné družstvo s veľkou prestížou na medzinárodnej úrovni.

Nebude jednoduché nahradiť Martina, ktorý mal veľmi úspešný rok 2021. Urobím však všetko preto, aby sa mi to v budúcej sezóne podarilo," reagoval Tomáš Sivok na webe bicitv.it.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Nahradí Srvčeka. Taliansky tím angažoval ďalšieho slovenského cyklistu