Pol roka nesúťažil. Dumoulin sa konečne vracia, našiel motiváciu

Tom Dumoulin.
Tom Dumoulin. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. máj 2021 o 14:55

Opäť našiel v cyklistike radosť, píše v stanovisku jeho klub.

HAAG. Holandský cyklista Tom Dumoulin po určitých nejasnostiach bude pokračovať vo svojej kariére.

Šesť mesiacov po ohlásení nečakanej prestávky sa predstaví na pretekoch Okolo Švajčiarska. Už 85. ročník tejto tradičnej prípravy na Tour de France sa uskutoční v dňoch 6.- 13. júna 2021.

"Dumoulin bude späť, lebo opäť našiel v cyklistike radosť. A uvažuje aj nad štartom na olympijských hrách v Tokiu," píše sa v tlačovej správe holandského tímu Jumbo-Visma.

Dumoulin sa v roku 2017 stal víťazom Giro d'Italia a o rok neskôr finišoval druhý na Giro d'Italia aj na Tour de France. Vlani na Tour de France skončil siedmy.

Špecialista na časovky či dlhšie etapové preteky sa na začiatku aktuálnej sezóny sťažoval na zranenia a prílišný tlak na dosahovanie kvalitných výsledkov.

Pod ťarchou týchto okolností sa 30-ročný rodák z Maastrichtu rozhodol, že na istý čas preruší kariéru, aby našiel vnútorný pokoj a motiváciu do ďalších pretekov.

Dumoulin je držiteľ striebornej olympijskej medaily z časovky jednotlivcov z Ria de Janeiro 2016 a rovnako má v zbierke úspechov medailový komplet z jazdy proti chronometru na majstrovstvách sveta.

Zlato získal v nórskom Bergene 2017, striebro v rakúskom Innsbrucku 2018 a bronz v španielskej Ponferrade 2014. V Bergene a Innsbrucku pridal aj zlatú a striebornú medailu v tímovej časovke.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Pol roka nesúťažil. Dumoulin sa konečne vracia, našiel motiváciu