Vlci najskôr vyčíňali v Kodani. Najúspešnejší tím má prezývku podľa chuligánov

Belgický tím Quick-Step Alpha Vinyl na pretekoch Okolo Slovenska 2022.
Belgický tím Quick-Step Alpha Vinyl na pretekoch Okolo Slovenska 2022. (Autor: Ján Melicher, okoloslovenska.com)
Miloslav Šebela|14. sep 2022 o 14:25

Jedným z vlkov je aj Martin Svrček.

TRNAVA. Vytvorili si medzi sebou silné puto a vzťahy, ktoré sú v máloktorom športovom tíme. Cyklisti belgického tímu Quick-Step nie sú len kolegovia.

Pred pár rokmi medzi sebou vytvorili spojenie, čo sa na pretekoch začalo prejavovať tým, že víťazia. Za sezónu mali zrazu desiatky víťazstiev.

Stali sa najúspešnejším tímom v profesionálnej cyklistike. V roku 2018 vybojovali 73 víťazstiev, čo je dodnes rekord v rámci jednej sezóny. 

Preteky berú útokom. Hoci počas pandémie covidu miera úspechov Quick-Stepu klesla, v poslednej sezóne sú znova na víťaznej vlne.

Volajú sa podľa gangu

A potvrdzujú to aj na pretekoch Okolo Slovenska. V prológu vybojovali prvé tri priečky a celkovo až pätica cyklistov skončila v Top 10.

Aj mladý slovenský pretekár Martin Svrček vravel, že ich cieľom je vyhrať všetko, čo sa bude dať. Svrček bol po prológu deviaty a po prvom dni bol najlepším spomedzi slovenských pretekárov. 

Vlna úspechov a zmena mentality sa však rodila dlho. „Nebolo to hneď. Tím vyrástol postupnými krokmi,“ opisuje český pretekár Zdeněk Štybar.

Približne v roku 2012 začal jeden zo športových riaditeľov Brian Holm oslovovať pretekárov ako členov Vlčej svorky – wolf pack. 

Najskôr to myslel zo žartu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Vlci najskôr vyčíňali v Kodani. Najúspešnejší tím má prezývku podľa chuligánov