Okolo Slovenska bude bez Sagana, Quick Step aj s elitným šprintérom

Tim Merlier vyhral poslednú etapu na Okolo Poľska 2023.
Tim Merlier vyhral poslednú etapu na Okolo Poľska 2023. (Autor: Tour de Pologne/ twitter)
Miroslav Kováčik|6. sep 2023 o 10:45

Definitívna padla na stredajšej tlačovej konferencii.

BRATISLAVA. Trojnásobný majster sveta Peter Sagan sa nezúčastni 67. ročníka pretekov Okolo Slovenska. Definitíva padla na stredajšej tlačovej konferencii.

Jeho posledným vystúpením v rámci cestnej cyklistiky na Slovensku tak zostane národný šampionát v Tlmačoch, kde obsadil druhé miesto.

Sagan štartoval na Okolo Slovenska iba raz. V roku 2021 sa mu síce nepodarilo vyhrať ani jednu etapu, no tešil zo žltého dresu pre celkového víťaza.

Jedným z tímov kategórie World Tour, ktorý sa predstaví na Slovensku, bude aj Soudal - Quick Step. Od roku 2018 nechýbal belgický tím v štartovej listine ani raz a dosiahol množstvo úspechov.

Z posledných piatich edícii až štyrikrát ovládol celkové poradie zásluhou Juliana Alaphilippa, Yvesa Lampaerta, Jannika Steimleho a Josefa Černého.

Program 67. ročníka Okolo Slovenska:

  • 1. etapa, streda 13. septembra: Košice - Košice, 127,7 km
  • 2. etapa, štvrtok 14. septembra: Prešov Poprad, 144,6 km
  • 3. etapa, piatok 15. septembra: Ružomberok Martin, 171,6 km
  • 4. etapa, sobota 16. septembra: Prievidza Nitra, 149 km
  • 5. etapa, nedeľa 17. septembra: Hlohovec Púchov, 183,5 km

Dlhoročný sponzorom tímu Soudal - Quick Step je slovenská firma janom, ktorá na sociálnych sieťach prezradila aj mená niektorých jazdcov, ktorí prídu na Okolo Slovenska. Najznámejším menom je Tim Merlier.

Elitný šprintér má na konte 31 profesionálnych triumfov, osem z nich dosiahol v tejto sezóne. V kariére vyhral etapu na Tour aj Gire.

"Ahoj všetci, s celým tímom sa už tešíme na preteky Okolo Slovenska. Takisto na fanúšikov a na nášho sponzora janom," povedal vo videu spolu so svojím krajanom a 30-ročným rovesníkom Bertom Van Lerbergheom.

VIDEO: Tim Merlier (vpravo) potvrdil účasť na Okolo Slovenska 2023

Ďalšie informácie prezradil športový riaditeľ Tom Steels.

"Sú to veľmi pekné preteky, na ktoré radi chodíme. Budemee mať veľmi silný tím. S Timom Merlierom sa sústredíme na etapové víťazstvá.

Bude s nami aj víťaz minulého ročníka Josef Černý a tiež jeden z našich najlepších mladých jazdcov Martin Svrček. Vidíme sa, dúfam, že si to užijeme a dosiahneme nejaké víťazstvá," povedal.

Preteky sa budú konať od 13. do 17. septembra. Budú viesť z Košíc do Púchova.

Na trase bude viacero pamiatok, cyklisti pôjdu okolo Bojnického zámku, Oravského podzámku, budú štartovať pri zámku v Hlohovci, pôjdu popod Tatry a prejdú aj cez Oravu. Najvyšší bod pretekov bude v Zázrivej - 1061 m.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Okolo Slovenska bude bez Sagana, Quick Step aj s elitným šprintérom