Sagan spadol na Paríž-Roubaix. Bol zakrvavený a skončil v nemocnici

Pád slovenského cyklistu Petra Sagana na Paríž-Roubaix 2023.
Pád slovenského cyklistu Petra Sagana na Paríž-Roubaix 2023. (Autor: Reprofoto Eurosport)
Miroslav Kováčik|9. apr 2023 o 13:50

V pretekoch mu bol osudný kockový sektor Viesly à Quiévy.

ROUBAIX. Slovenský cyklista Peter Sagan mal po týždni ďalší pád na monumentálnej klasike. Po Okolo Flámska nedokončí ani Paríž-Roubaix.

Trojnásobný majster sveta skončil na zemi už na druhom kockovom úseku. Viesly à Quiévy mal označenie 28, tri hviezdičky náročnosti a dĺžku 1800 metrov.

Sagan spadol už na méte 151 kilometrov pred cieľom a veľmi ťažko sa dvíhal. Spolu s ním sa nevyhli pádu Sébastien Grignard a Piet Allegaert.

Jazdca tímu TotalEnergies museli ošetrovať a po niekoľkých minútach čakania bolo oficiálne potvrdené, že musel odstúpiť z pretekov.

VIDEO: Pád Petra Sagana pri jeho rozlúčke s pretekmi Paríž-Roubaix

Sagan vo svojej rozlúčkovej sezóne s cestnou cyklistikou spadol už v druhej z troch monumentálnych klasík, ktoré boli tradične súčasťou jeho itineráru.

Pred týždňom nedokončil preteky Okolo Flámska, keď bol zapletený v hromadnom páde, ktorého vinníkom bol poľský cyklista Filip Maciejuk.

Sagan vyhral Paríž-Roubaix v roku 2018, keď sólovo zaútočil a napokon v záverečnom špurte zdolal na velodróme Švajčiara Silvana Dilliera.

Počas kariéry sa preslávil veľkou zručnosťou a často sa vyhol pádom. Veľakrát zvládol aj rizikové situácie, v roku 2016 doslova preskočil Fabiana Cancellaru.

Teraz mal dva pády v priebehu siedmich dní. A hoci nemá v tejto sezóne najlepšiu formu, na Paríž-Roubaix túžil po dobrom výsledku:

"Aj keď sú to posledné preteky, bude to veľmi stresujúce. Bolo by pekné dnes vyhrať. Na Paríž-Roubaix však nikdy neviete, ako sa to vyvinie. Favoriti veľakrát neuspeli. Pokúsim sa o najlepší výsledok," povedal rodák zo Žiliny.

Podľa informácii France TV mal Sagan tržnú ranu na tvári a previezli ho do nemocnice v Cambrai. Lekári mu ošetrili zranenia a zistili, že pri páde utrpel otras mozgu.

"Výsledky vyšetrení sú upokojujúce. Peter teraz odpočíva," uviedol tím TotalEnergies na sociálnych sieťach.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan spadol na Paríž-Roubaix. Bol zakrvavený a skončil v nemocnici