Je to potvrdené. Peter Sagan sa predstaví na pretekoch Okolo Slovenska

Peter Sagan
Peter Sagan (Autor: TASR)
TASR|30. máj 2024 o 19:30

Pre Sagana pôjde o rozlúčku s kariérou.

BRATISLAVA. Peter Sagan figuruje v oficiálnej prihláške slovenského cyklistického tímu Pierre Baguette cycling na najvýznamnejšie domáce preteky Okolo Slovenska.

Trojnásobný majster sveta sa tak môže rozlúčiť s pretekárskou kariérou aj pred slovenskými fanúšikmi. Vo štvrtok o tom informoval Slovenský zväz cyklistiky.

V poradí 68. edícia Medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska odštartuje v stredu 26. júna tímovou časovkou v Dunajskej Strede a vyvrcholí o štyri dni neskôr vo Vysokých Tatrách.

Na slovenské cesty opäť zavíta nabitá konkurencia vrátane troch UCI WorldTeams a po štvrtkovom oznámení by mal aj Sagan. Tímy však môžu zmeniť konečné nominácie aj pár dní pred štartom pretekov.

Sedemnásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France vlani oficiálne ukončil kariéru v cestnej cyklistike a mal sa venovať len horskej.

Prišla však ponuka podporiť slovenský tím a využil ju. Saganov nástup do prebiehajúcej sezóny sťažila operácia srdca. Komplikácie prišli vo februári na pretekoch v horskej cyklistike v španielskej Chelve.

Pod kožu mu implantovali senzor tepu, ktorý má monitorovať jeho stav. Musel tak vynechať dva štarty na "ceste" v Slovinsku i viaceré na horských bicykloch.

Začiatkom mája však už pretekal v drese Pierre Baguette na Okolo Maďarska. Na horskom bicykli sa chcel predstaviť aj na OH v Paríži, no kvalifikačné body už nenazbiera.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Je to potvrdené. Peter Sagan sa predstaví na pretekoch Okolo Slovenska