Ackermann končí v Bore neslávne. Posledné preteky musel vynechať

Pascal Ackermann.
Pascal Ackermann. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. okt 2021 o 14:20

Nemecký tím povolal Macieja Bodnara.

BRATISLAVA. Cyklisti tímu Bora-Hansgrohe Pascal Ackermann a Michael Schwarzmann musia vynechať francúzske klasiky Paríž-Bourges a Paríž-Tour. Dôvodom je pozitívny test na koronavírus.

Pre Ackermanna malo byť nedeľňajšie podujatie Paríž-Tour posledným vo farbách Bory. Po sezóne prestúpi do tímu UAE Emirates, kde podpísal dvojročnú zmluvu.

V kariére dosiahol 36 profesionálnych triumfov, no nebol spokojný so svojou pozíciou. Aj na úkor Petra Sagana doposiaľ neštartoval na Tour de France. 

Nemecký tím uviedol, že obaja pretekári mali mierne príznaky prechladnutia a pred odchodom do Francúzska mali pozitívny PCR test. Rovnaký výsledok mal aj druhý test, ktorí pretekári absolvovali.

Podobne ako Ackermann aj Schwarzmann po sezóne zmení dres. Stane sa pretekárom tímu Lotto Soudal, kde bude členom šprintérskeho vláčika pre Austrálčana Caleba Ewana. 

Bora na poslednú chvíľu povolala pre oba francúzske preteky Poliaka Macieja Bodnara, ktorý takisto od roku 2022 mení zamestnávateľa.

Spolu s Petrom Saganom, Danielom Ossom či športovým riaditeľom Jánom Valachom bude súčasťou tímu TotalEnergies.

Počas sezóny už mal tím Bora-Hansgrohe problémy s koronavírusom. Na jar musel odstúpiť z prestížnych belgických klasík E3 Harelbeke a Gent-Wevelgem.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Ackermann končí v Bore neslávne. Posledné preteky musel vynechať