Zaspomínal si na svoje začiatky, Sagan zdolal viaceré zvučné mená

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|27. apr 2021 o 17:25

V akcii boli aj ďalší dvaja slovenskí cyklisti.

Okolo Romandie 2021

Prológ (Oron - Oron, časovka, 4,05 km):

1.

Rohan Dennis

Austrália

Ineos Grenadiers

5:26 min

2.

Geraint Thomas

Veľká Británia

Ineos Grenadiers

+9 s

3.

Richie Porte

Austrália

Ineos Grenadiers

+9 s

4.

Rémi Cavagna

Francúzsko

Deceunick - Quick Step

+11 s

5.

Stefan Bissegger

Švajčiarsko

EF Education - Nippo

+11 s

6.

Jan Tratnik

Slovinsko

Bahrain - Victorious

+13 s

28.

Peter Sagan 

Slovensko

Bora-Hansgrohe 

+22 s

132.

Juraj Sagan

Slovensko

Bora-Hansgrohe 

+53 s

138.

Erik Baška

Slovensko

Bora-Hansgrohe 

+1:01 min

ORON. Slovenský cyklista Peter Sagan veľmi dobrým výkonom odštartoval etapové podujatie Okolo Romandie. V prológu na štyri kilometre so záverečným cieľovým stúpaním dosiahol čas 5:48 minúty a obsadil 28. priečku. 

Len o 22 sekúnd zaostal za víťazným Austrálčanom Rohanom Dennisom. Dvojnásobný majster sveta v časovke bol neprekonateľný a v cieli sa mohol tešiť z jubilejného 30. profesionálneho víťazstva. 

Prológ skončil dominanciou tímu Ineos Grenadiers. Druhé miesto obsadil Brit Geraint Thomas a tretí skončil Austrálčan Richie Porte. Obaja stratili na svojho tímového kolegu Dennisa zhodne deväť sekúnd. 

Sagan zdolal viacero elitných pretekárov - Stevena Kruijswijka, Michaela Woodsa, Philippa Gilberta či štvornásobného víťaza Tour de France Chrisa Frooma.

"Časovka mi pripomenula moje začiatky a prvú účasť v profesionálnom pelotóne na Okolo Romandie. Dal som zo seba to najlepšie a skončil na dobrej pozícii, hoci takáto krátka trať mi príliš nesedela.

Cítim sa dobre a mám čoraz lepšiu kondíciu, v ďalších etapách budem čakať na svoju príležitosť," povedal Peter Sagan pre tímový web. 

Prológ absolvovali aj ďalší dvaja Slováci vo farbách tímu Bora-Hansgrohe.

Juraj Sagan dosiahol čas 6 minút a 19 sekúnd, a tak sa musel uspokojiť so 132. miestom. Erik Baška bol ešte o osem sekúnd horší, a tak zdolal len taliansku dvojicu Fabio Sabatini a Riccardo Minali.

Preteky Okolo Romandie majú okrem prológu ďalších päť etáp. Už v stredu absolvujú cyklisti 1. etapu na trase Aigle - Martigny (168,1 km), ktorá obsahuje až deväť menších vyše dvojkilometrových stúpaní a má klasikársky charakter.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Zaspomínal si na svoje začiatky, Sagan zdolal viaceré zvučné mená