Cyklistu Walscheida zrazilo auto, odvážala ho helikoptéra. Skončil s odreninami

Cyklistika, ilustračná fotografia.
Cyklistika, ilustračná fotografia. (Autor: SITA/AP)
SITA|25. mar 2022 o 16:30

Nemec pri autonehode zničil bicykel.

BERLÍN. Nemeckého cyklistu Maximiliana Walscheida na tréningu neďaleko jeho domu v nemeckom Frankene zrazilo auto.

Jazdca tímu Cofidis previezli helikoptérou do nemocnice v Neuwiede. Hoci úplne zničil svoj bicykel, on akoby zázrakom vyšiel z nehody len s odreninami a neutrpel vážnejšie zranenia.

Dvadsaťosemročný Walscheid ukazoval v úvode sezóny dobrú formu. Vo worldtourovej klasike Bruggy-De Panne obsadil 4. miesto, vyhral jednorázové preteky nižšej kategórie Grand Prix Denain a na Nokere-Koerse obsadil 2. priečku.

"Mám šťastie, že som prežil. Auto išlo proti mne a znenazdajky zahlo mojim smerom. Nemal som čas reagovať. Dopadol som do priekopy, môj bicykel je úplne zničený," informoval podľa DPA Walscheid, ktorý strávil noc na pozorovaní v nemocnici a čakajú ho ešte ďalšie testy.

"Absolvoval som práve klasický tréning po Bruggy - De Panne a pomaly som točil pedálmi pri okraji vozovky. Zrazu sa z protismeru vyrútilo auto a otočilo sa doprava priamo na mňa bez toho, aby to avizovalo smerovkou. Zachytilo môj bicykel a ja som absolútne nemal čas zareagovať a zabrániť nehode," opísal Walscheid.

Aj keď oficiálne je zdravotne takmer v poriadku a nič nemá zlomené, jeho tím Cofidis zvažuje, či ponechá v platnosti jeho program jarných klasík vrátane pretekov Dwars door Vlaanderen, Okolo Flámska a Scheldeprijs. "Musí ešte absolvovať dodatkové testy hlavy, pľúc aj srdca," oznámil Cofidis.

"Stále neverím tomu, že sa mi vlastne nič nestalo. Mal som nedávno celkom dobré výsledky, ale teraz to vidím tak, že som vďačný najmä za svoje zdravie," dodal Walscheid.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Cyklistu Walscheida zrazilo auto, odvážala ho helikoptéra. Skončil s odreninami