Bola to dráma až do konca, šampiónkou je opäť Medveďová

Tereza Medveďová na ilustračnom zábere.
Tereza Medveďová na ilustračnom zábere. (Autor: TASR)
TASR|19. jún 2021 o 16:33 (aktualizované 19. jún 2021 o 21:20)

Medzi juniorkami uspela Tereza Kurnická.

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU. Majsterkou Slovenska v pretekoch s hromadným štartom na spoločnom československom šampionáte v cestnej cyklistike v Bánovciach nad Bebravou sa stala Tereza Medveďová.

Rodáčka z Brezna dosiahla svoje piate profesionálne víťazstvo. V rámci slovenského šampionátu dvakrát ovládla časovku a po tretí raz hromadné preteky. Národný dres bude nosiť už druhú sezónu po sebe.  

Trať dlhú 97,5 km zvládla za 2:26:47 hodiny, druhá skončila v rovnakom čase Radka Paulechová. Bronz si vybojovala víťazka časovky Nora Jenčušová.

Titul medzi juniorkami získala Tereza Kurnická časom 2:26:55 h a zaknihovala tak double, keďže triumfovala aj vo štvrtkovej časovke. Druhá skončila Laura Lukáčová a tretia bola Miriama Čišecká.

Z juniorského titulu sa tešil Martin Svrček, ktorý zvládol 130 km dlhú trať za 2:56:31 h. Jazdec talianskeho tímu Franco Ballerini triumfoval aj v časovke. Druhý finišoval Tomáš Sivok s mankom sedem sekúnd, o jednu viac stratil Lukáš Sokolík.

Český titul medzi ženami získala Tereza Neumanová, ktorá uspela v šprinte malej skupinky. V kategórii junioriek triumfovala Gabriela Bártová.

MSR a ČR 2021 v cestnej cyklistike: 


Ženy: 1. Tereza Medveďová (WCC Team) 2:26:47 h, 2. Radka Paulechová (Kaktus-Bike Bratislava) rovnaký čas, 3. Nora Jenčušová (BePink) +4 s

Juniorky: 1. Tereza Kurnická 2:26:55 h, 2. Laura Lukáčová (obe Slávia Trenčín) rovnaký čas, 3. Miriama Čišecká (CyS - Akadémia Petra Sagana) +1:35 min

Juniori: 1. Martin Svrček (Franco Ballerini) 2:56:31 h, 2. Tomáš Sivok (Willebrord Wil Vooruit) +7 s, 3. Lukáš sokolík (Slávia Trenčín) +8 s

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Bola to dráma až do konca, šampiónkou je opäť Medveďová