Vlani ho pred MS zadržala polícia. Titul je satisfakcia, tešil sa majster sveta

Mathieu van der Poel v dúhovom drese po triumfe na MS 2023.
Mathieu van der Poel v dúhovom drese po triumfe na MS 2023. (Autor: TASR/ PA via AP)
Miloslav Šebela|6. aug 2023 o 19:00

Mathieu van der Poel zvíťazil napriek pádu.

GLASGOW, BRATISLAVA. Vlani zaplnil správy už pred štartom majstrovstiev sveta. Noc pred pretekmi, ktoré chcel vyhrať, strávil na polícii. Nie celú noc, ale do postele sa dostal až nad ránom. Vlastne takmer nespal. 

Mathieu van der Poel vlani doplatil na to, že dve deti mu večer stále klopali na dvere a ušli. Bavili sa tým dovtedy, až Holanďan stratil nervy a na deti "vyletel". Jednu z nich sotil od hnevu do steny. Následne si preňho prišla polícia.

Na majstrovstvách bol nulový. Odstúpil prakticky hneď po štarte.

Cítil veľkú krivdu. O šancu bojovať o titul prišiel pre detskú rostopaš. Na preteky bol dobre pripravený, no po prebdenej noci nemal proti súperom šancu.

O rok neskôr čelil už pred pretekmi otázkam na tento nepríjemný incident. 

Holandský tím si dal záležať na tom, aby nikto najväčšiu hviezdu jej tímu už nerušil. Obsadili celé poschodie v hoteli.

V nedeľu si v Glasgowe Mathieu van der Poel vybojoval titul majstra sveta. Po dúhový dres si prišiel po veľkom boji a dráme v závere pretekov. 

Medailisti z MS v cestnej cyklistike 2023, zľava Wout van Aert, Mathieu van der Poel a Tadej Pogačar.
Medailisti z MS v cestnej cyklistike 2023, zľava Wout van Aert, Mathieu van der Poel a Tadej Pogačar. (Autor: TASR/ PA via AP)

Hneval sa na seba za pád

Bol v úniku a šliapal si po titul, keď 16 kilometrov pred cieľom dostal šmyk a na mokrej ceste spadol. Udrel si koleno, lakeť, mal roztrhnutý dres, nohavice aj poškodenú tretru. 

Na krvácanie a zranenia nedbal, rýchlo naskočil na bicykel a šliapal s ešte väčším nasadením. Rozdiel pred súpermi už len zvyšoval.

Ak po páde pred trojicou súperov viedol len približne o pol minúty, do cieľa prišiel s takmer dvojminútovým náskokom. Do cieľa doslova letel.

„Historický úspech,“ kričal mu z auta holandský športový riaditeľ.

"Je to moje najväčšie víťazstvo. Práve tento titul mi chýbal, a teraz ho mám. Navyše, mám pocit, že je to aj satisfakcia za vlaňajšok," vravel v prvom rozhovore van der Poel.

Po páde sa vraj na seba hneval. V prvej chvíli mal dokonca pocit, že má po nádejach. Nevedel ako ďaleko za ním sú súperi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Vlani ho pred MS zadržala polícia. Titul je satisfakcia, tešil sa majster sveta