Sagan ani Štoček neuspeli, no aj tak získalo Slovensko dve medaily

Paracyklista Jozef Metelka počas MS v Glasgowe 2023.
Paracyklista Jozef Metelka počas MS v Glasgowe 2023. (Autor: Jakub Varhaňovský)
TASR|6. aug 2023 o 21:35

Jozef Metelka získal v Glasgowe druhé striebro.

GLASGOW. Slovenská bikrosárka Kristína Madarasová získala striebornú medailu v BMX racing na svetovom šampionáte v Glasgowe.

V kategórii challenge girls 17-29 ju predstihla len Lucie Lacoseová z Francúzska, bronz putoval do Dánska vďaka Mie Christensenovej.

Filip Čillík obsadil štvrtú priečku v kategórii 45-49. Zlato si vybojoval Francúz Yann Gay pred Tommym Prewittom z USA a Junnym Brejitom z Holandska.

Hoci Peter Sagan ani Matúš Štoček v cestných pretekoch neuspeli, Madarasová nebola jediná, kto získal v nedeľu v Glasgowe medailu pre Slovensko.

Reprezentant v paracyklistike Jozef Metelka síce najskôr skončil deviaty v scratchi, no následne získal striebro v olympijskom omniu.

"Som spokojný. Nedalo sa už ísť viac, urobil som maximum, čo sa dalo. Mali sme nejaké tri kolá do konca, ale bola tam nejaká kolízia.

A z razu z toho bolo deväť kôl. Myslím si, že keby zostali tie tri, tak by to vyšlo na zlato, ale potom som už vo finiši nemal síl," povedal Metelka pre SZC.

V Škótsku skončil Metelka druhý aj v stíhacích pretekoch na 4 km. Na kilometrovej trati s pevným štartom bol štvrtý a v šprinte na 200 metrov piaty.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan ani Štoček neuspeli, no aj tak získalo Slovensko dve medaily