Spôsobil aj pád Sagana. Poliak dostal trest, príde aj o účasť na MS

Momentka z cyklistických pretekov Okolo Flámska 2023.
Momentka z cyklistických pretekov Okolo Flámska 2023. (Autor: TASR/AP)
SITA|26. júl 2023 o 15:55

Incident sa stal na pretekoch Okolo Flámska.

AIGLE. Mladý poľský cyklista Filip Maciejuk dostal dištanc na 30 dní za to, že na pretekoch Okolo Flámska spôsobil hromadný pád.

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) potrestala jazdca tímu Bahrain Victorious za incident, ktorý sa udial ešte 2. apríla.

Na spomenutých pretekoch jazdil Poliak vedľa pelotónu, keď sa však končila nespevnená plocha, strhol riadenie doprava a spôsobil pád ďalších jazdcov. Doplatil na to aj slovenský pretekár Peter Sagan, ktorý z pretekov odstúpil.

Dištanc od UCI začal platiť v utorok a znamená, že Maciejuk nemôže štartovať na podujatí Okolo Poľska, ktoré sa začne v piatok. Chýbať bude aj na augustovom svetovom šampionáte v škótskom Glasgowe.

Poliaka organizátori pretekov Okolo Flámska diskvalifikovali.

Maciejuk sa potom za svoje nerozvážne správanie ospravedlnil. "Toto som nemal spraviť, spravil som veľkú chybu v úsudku," napísal na twitteri.

Podľa verdiktu UCI jazdil mimo predpísanej trate a spôsobil pád väčšieho počtu jazdcov. Strešný orgán svetovej cyklistiky tiež doplnil, že je prísne zakázané jazdiť po chodníkoch, v pruhoch či na cyklocestičkách.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Spôsobil aj pád Sagana. Poliak dostal trest, príde aj o účasť na MS