Čupryna hral za Prešov prvý raz už ako Slovák

D. Krok (vpravo) sa ospravedlnil, za porušenie životosprávy.
D. Krok (vpravo) sa ospravedlnil, za porušenie životosprávy. (Autor: SITA)
Ján Leško|28. apr 2019 o 15:16

Tatran vstúpil do play–off SHE suverénnym spôsobom.

PREŠOV. Najvyššia súťaž hádzanárov pokračuje vyraďovacou fázou.

Na programe boli prvé zápasy semifinále play-off Slovnaft Handball Extraligy, v ktorých Tatran Prešov s MHC Štart Nové Zámky a MŠK Považská Bystrica s HKM Šaľa využili výhodu domáceho prostredia.

Druhé zápasy série sú na programe v stredu 1. mája.

Úspešný štart za pätnástym titulom

Tatran Prešov, útočiaci na svoj pätnásty majstrovský titul, výsledkom rolu jasného favorita tohto duelu i semifinálovej play-off série hranej na tri výhry, jednoznačne potvrdil.

Celý zápas však úradujúci šampión k úplnej spokojnosti neodohral.

Po dlhšej súťažnej pauze hral napodiv lepšie v prvej, než v druhej časti stretnutia.

Tréner prešovských hádzanárov Slavko Goluža už pred prvým semifinálovým zápasom s Novými Zámkami avizoval, že od svojich zverencov bude vyžadovať maximálny výkon počas celého súboja.

Okrem iného tvrdil, že Tatran pritom nemusí hľadieť na to, aby bol pre fanúšikov hádzanej oku zvlášť lahodiaci.

Jednoznačným prešovským cieľom bude vyhrať. Túto úlohu prešovskí hádzanári splnili.

A napokon aj predviedli množstvo pohľadných individuálnych i kolektívnych akcií. Hlavne teda v prvom polčase.

Diváci v TATRAN handball arene v ňom tlieskali najmä po efektných zakončeniach Rábeka, krídelníkov Čípa a Hrstku, ale aj Butoraca i L. Urbana.

Dvaja chýbali, traja sa vrátili

V druhom polčase zostavou Tatrana, v ktorej pre zranenie chýbal D. Krok a z „technických“ príčin Kosteski, tréner Goluža viac premiešal a na ihrisko sa dostali všetci hráči z lavičky.

Medzi nimi aj donedávna rekonvalescenti M. Straňovský, L. Vučko, či T. Rečičár.

„Prvý polčas bol lepší z našej strany preto, lebo sme lepšie bránili, potiahli rýchle protiútoky a dobre sme reagovali v útoku aj na postavenú obranu Nových Zámkov,“ hodnotil po stretnutí S. Goluža.

„V druhom už mužstvo takto hrať nedokázalo, hoci v polčasovej kabíne pokyny boli jasné. Hrať do konca v maximálnom nasadení. Výsledok je nakoniec v poriadku a šancu hrať dostali okrem spomenutých aj Ľ. Šarpataky či M. Kríž.“

Už len povybavovať formality

Igor Čupryna je v Tatrane Prešov už brankárskou stálicou.

Na zápas proti Novým Zámkom však nastúpil aj v celkom odlišnej role, než na predošlé.

Rodák z ukrajinskej Odesy prednedávnom získal slovenské občianstvo a už ako Slovák vkročil do semifinále play-off SHE.

„Hlásateľ v THA Marián Estočko tento fakt pripomenul, ľudia mi spontánne zatlieskali, nuž pocity to boli veľmi príjemné. Iste, v prvom rade sa koncentrujem na svoje profesionálne hádzanárske povinnosti, no popritom musím teraz vybavovať ešte viacero formalít, všetky potrebné doklady v súvislosti so slovenským občianstvom. Ale verte, robím to rád. Nuž a čo sa týka samotného zápasu s Novými Zámkami, k tomu nieto čo veľa dodať. Prvý úspešný krok k postupu do finále sme spravili a sme pripravení spraviť aj ďalšie.“

D. Krok po operácii tváre prehovoril

V závere minulého týždňa sme exkluzívne informovali o nepríjemnom zranení hráča Tatrana Prešov Dominika Kroka v súvislosti s porušením životosprávy.

Dnes prinášame jeho doslovné vyjadrenie k nemu po už absolvovanej operácii tváre, v ktorom uvádza:

„V piatok som absolvoval operáciu kosti pri oku. Vzhľadom na okolnosti som relatívne v poriadku, no klubová sezóna pre mňa s veľkou pravdepodobnosťou skončila. Zároveň ma veľmi mrzí moje zlyhanie a porušenie stanovených pravidiel, za ktoré by som sa chcel ospravedlniť všetkým fanúšikom, klubu, spoluhráčom, mojim rodičom, rodine i priateľke Katke," povedal D. Krok a dodal:

„Viem, že som svojim konaním veľa ľudí sklamal a som zato pripravený niesť následky, s pokorou prijať trest a tvrdo pracovať na tom, aby som svoje zlyhanie odčinil mojimi výkonmi na palubovke. Dúfam, že aj bez mojej účasti sa bude spoluhráčom v play-off dariť a dosiahnu na majstrovský titul. Veľmi im držím palce a ďakujem všetkým, ktorí ich držia mne a podporujú ma. Ešte raz, veľmi ma mrzí, čo sa udialo a všetkým sa za to ospravedlňujem.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Čupryna hral za Prešov prvý raz už ako Slovák