03.06.2021 | Štvrťfinále
03.06.2021 | Štvrť.
6 - 1
(3:0, 1:1, 2:0)

Ramsay o zákroku Boyla: Úbohé, v NHL by si to nedovolil

Hromadná šarvátka po zákroku Briana Boyla v zápase Slovensko - USA na MS v hokeji 2021.
Hromadná šarvátka po zákroku Briana Boyla v zápase Slovensko - USA na MS v hokeji 2021. (Autor: TASR)
Marián Szűcs|3. jún 2021 o 19:35

Ramsay a Šatan hodnotia zápas USA - Slovensko.

RIGA, BRATISLAVA. Zo sna o postupe do boja o medaily vytrhla slovenských hokejistov americká smršť už v úvodnej tretine.

Slováci sa v nej v útočnej fáze takmer na nič nezmohli, súpera zväčša iba naháňali, prehrávali osobné súboje. A čo je hlavné – dostali tri góly.

Zvyšok zápasu už Američania bezpečne kontrolovali.

Slovenskí hokejisti svoje prvé štvrťfinále po ôsmich rokoch nezvládli, súperovi podľahli jasne 1:6. Do boja o medaily tak nepostúpili a majstrovstvá sveta v Lotyšsku sa pre nich skončili.

„Spočiatku sme zaostávali a celý čas sme sa trápili s koncovkou. Po prvej tretine to už bolo celkom vyrovnané, ale oni mali v tíme viac strelcov,“ hovoril tréner slovenskej reprezentácie Craig Ramsay na tlačovej konferencii.

Nezmyselné výpadky

Slovákom zápas vôbec nevyšiel a odvíjalo sa to od prvej tretiny, v ktorej Američania dominovali. Od začiatku tlačili a na slovenskú bránku, v ktorej dostal šancu Adam Húska, vypálili šestnásť striel.

Mladý gólman šiel na šampionát až v pozícii trojky, ale vo štvrťfinále dostal prednosť pred Júliusom Hudáčkom (Branislav Konrád stále chýbal pre zranenie).

Húska sa predviedol skvelým zákrokom v dlhom oslabení o dvoch hráčov a spočiatku držal tím nad vodou. Potom to však šlo rýchlo a v priebehu šiestich minút dostal tri góly. 

Veľa toho pri nich spraviť nemohol. Inkasoval po rýchlych akciách, brejkových situáciách, prečísleniach, dôraze súpera. A po zaváhaniach spoluhráčov.

„Všetko to boli naše chyby a nezmyselné výpadky,“ priznal obranca Mislav Rosandič v rozhovore pre Českú televíziu.

Ramsay o Boylovi: Úbohé

Rozhodcovia navyše nepostrehli zákerný zákrok amerického kapitána Briana Boyla, ktorý zasiahol hokejkou Miloša Romana medzi nohy. Za to býva trest na päť minút a do konca zápasu.

To je typické - Američan príde a vyberie si malého protihráča, aby všetkým ukázal, aký je tvrdý. V NHL by si to nedovolil. Úbohé.


Craig Ramsay, tréner slovenskej reprezentácie

„To je typické - Američan príde a vyberie si malého protihráča, aby všetkým ukázal, aký je tvrdý. V NHL by si to nedovolil. Úbohé, je to veľké sklamanie, že takto hrali,“ kritizoval Ramsay. 

„To, čo spravil, by malo byť dodatočne potrestané suspendáciou, ale nám to už, samozrejme, nepomôže,“ povzdychol si generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

V druhej tretine si rozhodcovia nevšimli ani zásah hokejkou do tváre Adama Lišku, pričom Američania o pár sekúnd neskôr skórovali.

Faktom však je, že Slovákom celkovo chýbalo viac sebavedomia, drzosti a aj rozvahy v zakončení. Ich jediný gól strelil Peter Cehlárik, keď z veľkého uhla prekvapil brankára Cala Petersena. 

Znížil na 1:3, ale obrat v zápase nespustil. Naopak, Američania vývoj kontrolovali a pridali ďalšie tri góly.

Šatan: Takýto zápas hrali prvý raz

Zápas nevyšiel 17-ročnému obrancovi Šimonovi Nemcovi, jeho zaváhania súper trestal. Celkovo bol na ľade pri štyroch góloch Američanov. Šatan však mladíkov v tíme chválil.

„Sú veľkým prísľubom do budúcnosti, hrali výborne. Samozrejme, aj oni mali slabšie momenty, ale patrili k našim najaktívnejším a najlepším hráčom,“ reagoval.

„Vedeli sme, že máme mladé a menej skúsené mužstvo a veľa zápasov môže vyzerať rôzne. Ale myslím, že sme turnaj zvládli. Ľudia môžu byť na hráčov hrdí. My na nich hrdí sme. Za to, ako bojovali,“ doplnil Šatan.

Upozornil na silu amerického tímu.

„Stálo proti nám stálo mužstvo plné hráčov z NHL a veľa našich hráčov nastúpilo na takýto zápas prvýkrát. Nemôžete prísť a takéto mužstvo len tak ľahko zdolať. Pre našich hráčov to bude cenná skúsenosť do budúcnosti,“ uviedol Šatan.

Za najlepších hráčov Slovenska vyhlásili útočníkov Mareka Hrivíka, Petra Cehlárika a obrancu Mislava Rosandiča.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Ramsay o zákroku Boyla: Úbohé, v NHL by si to nedovolil