Covid na Gire opäť straší. Väčšina ľudí je chorá, myslí si Portugalčan

Remco Evenepoel musel z Giro d'Italia odstúpiť. Potvrdilo sa, že má ochorenie covid-19.
Remco Evenepoel musel z Giro d'Italia odstúpiť. Potvrdilo sa, že má ochorenie covid-19. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|16. máj 2023 o 16:00

Po deviatich etapách odstúpilo z pretekov 22 cyklistov.

BRATISLAVA. Tri roky stál každý športovec pred veľkou neistotou. Kedykoľvek ho aj na dôležitej súťaži mohol z diania vyradiť covid. Vírus sa šíril rýchlo. Športové kluby, tímy, ba aj celé súťaže sa snažili preto športovcov izolovať. 

Pandémia je po troch rokoch na ústupe. Lekári majú o víruse viac poznatkov, je dostupné očkovanie. Aj Svetová zdravotná organizácia (WHO) v máji vyhlásila, že koronavírus už neklasifikuje ako globálnu núdzovú situáciu.

Lenže v posledných dňoch udrel vírus naplno na talianskom Gire. 

V priebehu pár dní odstúpilo z pretekov viac ako desať cyklistov s pozitívnym testom. Medzi nimi bol aj líder a veľký favorit na celkové prvenstvo Remco Evenepoel. 

Takto by som bol na pódiu, žartuje Belgičan

Zrazu je všetko inak a nikto nevie, či na ďalší deň nastúpi na štart. Len v utorok v pretekoch nepokračovalo deväť pretekárov. 

„Trochu ma mrzí, že neštartujem na Gire. Pri rýchlosti akou odstupujú cyklisti z pretekov, by som sa dostal aj na pódium,“ žartoval na twitteri Thomas de Gendt. 

Pravdou je, že covid sa šíri v pelotóne rýchlo. 

Niektoré tímy sa hnevajú, že talianski organizátori sú neprofesionálni. Nemysleli na zdravie cyklistov. Boli ľahkovážni.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Covid na Gire opäť straší. Väčšina ľudí je chorá, myslí si Portugalčan