Cibulková zdolala Lučičovú, je v 2. kole

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: TASR/AP)
TASR|22. jún 2011 o 18:40

Dominika Cibulková vyhrala nad Mirjanou Lučičovou 3:6, 6:3 a 8:6. V 2. kole Wimbledonu sa stretne s Polonou Hercogovou.

Dominika Cibulková vyhrala nad Mirjanou Lučičovou 3:6, 6:3 a 8:6. V 2. kole Wimbledonu sa stretne s Polonou Hercogovou.

WIMBLEDON. Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

V úvodnom kole si na tráve All England Clubu ako nasadená dvadsaťštvorka poradila so skúsenou Chorvátkou Mirjanou Lučičovou po trojsetovej bitke 3:6, 6:3 a 8:6.

Po neúspešnom úvodnom dejstve prehrávala Cibulková v druhom sete 2:3 a mala brejk dolu, podarilo sa jej však otočiť nepriaznivý vývoj. Zápas sa začal s vyše trojhodinovým oneskorením pre dážď. Cibulkovej ďalšou súperkou bude vo štvrtok Slovinka Polona Hercogová, s ktorou sa vo vzájomnom zápase zatiaľ nestretla.

Cibulková mala v prvom sete v piatom geme k dispozícii dva brejkbaly. Nevyužila ich však, za stavu 3:4 stratila podanie a Lučičová po potvrdení brejku získala úvodné dejstvo vo svoj prospech. V druhom sete Chorvátka za stavu 2:2 čistou hrou prelomila Cibulkovej podanie, Slovenka však potom získala štyri gemy v rade a vynútila si tretí set.

V rozhodujúcom dejstve Cibulková po rýchlom brejku odskočila Lučičovej na 3:1. Chorvátka síce vyrovnala na 3:3, no v Tildenovom geme opäť stratila podanie a Cibulková mala za stavu 5:3 dva mečbaly. Nevyužila ich však a Lučičovej sa v ďalších minútach podarilo otočiť na 6:5.

V koncovke sa napokon predsa len presadila Cibulková, keď za stavu 6:6 získala súperkin servis a pri vlastnom podaní premenila v poradí tretí mečbal.

"Súperka zahrala neuveriteľne, výborne podávala. Čakala som, že bude hrať rýchlo, ale nie až takto. Nikdy som nehrala proti nikomu, kto by hral rýchlejšie ako Lučičová dnes. Strieľala do každej loptičky. Jediným receptom, ako ju poraziť, bolo hrať ešte agresívnejšie ako ona. Ak som zahrala čo len trošku na istotu, buď som to pokazila alebo mi to ona ´zabila´. Začala som to obracať v asi poslednej fáze, keď sa ešte dalo. Určite to celkovo bol kvalitnejší zápas než na 1. kolo," povedala Dominika Cibulková v konferenčnom telefonáte pre slovenské médiá a dodala: "Kto to nevidel neuverí, bol to vynikajúci zápas. Najlepší, aký som tu dosiaľ odohrala."

Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana vlani postúpila vo Wimbledone do 3. kola, kde prehrala s neskoršou šampiónkou Američankou Serenou Williamsovou. Teraz má už istú prémiu 20.125 libier.

Ženy - dvojhra - 1. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (24-SR) - Mirjana Lučičová (Chor.) 3:6, 6:3, 8:6

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková zdolala Lučičovú, je v 2. kole