Cibulková semifinále v Stanforde nehrala

(Autor: TASR)
SITA|30. júl 2011 o 22:25

Slovenská tenistka Dominika Cibulková pre zranenie brušného svalstva nenastúpila na sobotňajšie semifinále dvojhry na turnaji WTA v kalifornskom Stanforde.

Dominika Cibulková pre zranenie brušného svalstva nenastúpila na semifinále dvojhry na turnaji WTA v Stanforde.

STANFORD. Slovenská tenistka Dominika Cibulková pre zranenie brušného svalstva na ľavej strane nenastúpila na sobotňajšie semifinále dvojhry na turnaji WTA Bank of the West Classic v kalifornskom Stanforde (Premier, dotácia 721 000 USD, tvrdý povrch vonku) proti Francúzke Marion Bartoliovej.

Bartoliová tak postúpila bez boja do finále, v ktorom sa v nedeľu stretne s Američankou Serenou Williamsovou, ktorá porazila Nemku Sabine Lisickú 6:1, 6:2.

Cibulková už počas piatkového štvrťfinále proti Novozélanďanke Marine Erakovičovej začala pociťovať bolesti na ľavej strane brušného svalstva.

"V sobotu ráno som absolvovala vyšetrenie magnetickou rezonanciou, ktoré ukázalo, že prišlo k obnoveniu zranenia z aprílového turnaja v Madride. Teraz je to však na inom mieste, trochu vyššie. Nechcela som riskovať zhoršenie zdravotného stavu, ktoré by mohlo znamenať dlhšiu súťažnú pauzu, preto som sa rozhodla, že na semifinále nenastúpim," povedala pre TASR Cibulková.

Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana vyslovila s úvodným turnajom zámorskej série spokojnosť. "Semifinále musím hodnotiť pozitívne, spokojná som najmä so štvrťfinálovým zápasom proti Erakovičovej. Mám dobrú formu a nebyť zranenia, mohla som ísť ešte ďalej."

"Teraz si dám pár dní oddych. Zatiaľ neviem povedať, či budem štartovať na najbližšom turnaji v San Diegu alebo pôjdem až do Toronta. Nechcem nič uponáhľať," dodala Cibulková, ktorá sa vďaka postupu medzi elitné kvarteto posunie vo svetovom rebríčku WTA na 16. miesto. Zo Stanfordu si odnáša prémiu 32.500 dolárov a 200 bodov do rebríčka.

Dvojhra - semifinále:

Marion Bartoliová (Fr.-3) - Dominika Cibulková (SR-8) - bez boja, Cibulková nenastúpila pre zranenie

Serena Williamsová (USA) - Sabine Lisická (Nem.) 6:1, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková semifinále v Stanforde nehrala