Cibulková postúpila v Stanforde do 2. kola

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. júl 2011 o 08:04

Cibulková hrá v Stanforde štvrtý raz za sebou. Po víťazstve nad Kimiko Dateovou-Krummovou sa stretne s Christinou McHalovou.

STANFORD. Slovenská tenistka Dominika Cibulková zvíťazila v noci na utorok v 1. kole turnaja WTA v americkom Stanforde ako ôsma nasadená nad Kimiko Dateovou-Krummovou z Japonska v dvoch setoch 6:2, 7:6(7).

Dvadsaťdvaročná Bratislavčanka Cibulková, momentálne 19. v renkingu štartuje v Kalifornii na základe voľnej karty. V ďalšom kole si zmeria sily s 19-ročnou domácou tenistkou Christinou McHalovou (65.), ktorá v 1. kole "sfúkla" Chorvátku Mirjanu Lučičovú hladko 6:1, 6:0.

Zverenka Željka Krajana Cibulková hrá v Stanforde štvrtý raz za sebou. Hneď pri debute v sezóne 2008 bola v miestnom štvrťfinále a napriek trom mečbalom v rade nestačila na Japonku Ai Sugijamovú. Vlani v šestnástke podľahla Belgičanke Yanine Wickmayerovej.

Jednotkou turnaja je obhajkyňa trofeje Viktoria Azarenková z Bieloruska, trojkou Francúzka Marion Bartoliová a štvorkou Austrálčanka Samantha Stosurová. Šampiónka si odnesie 470 bodov do svetového rebríčka a šek na 111 000 USD.

Dvojhra - 1. kolo:

Dominika Cibulková (8-SR) - Kimiko Dateová-Krummová (Jap.) 6:2, 7:6 (7)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková postúpila v Stanforde do 2. kola