Cibulková postúpila v Soule do štvrťfinále

(Autor: SITA/AP)
SITA|21. sep 2011 o 08:20

Slovenská jednotka vyradila v druhom kole kórejského turnaja Jaroslavu Švedovovú z Kazachstanu.

SOUL. Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v juhokórejskom Soule (dotácia 220.000 dolárov). Jej súperka v 2. kole kazašská kvalifikantka Jaroslava Švedovová zápas po prvom sete, ktorý prehrala 6:7 (4), skrečovala.

V dueli o postup do semifinále nastúpi Cibulková ako nasadená štvorka v piatok proti päťke "pavúka" Slovinke Polone Hercogovej, s ktorou má priaznivú bilanciu 1:0. V júni ju zdolala hladko v dvoch setoch na tráve vo Wimbledone. Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana má v Soule už teraz istú prémiu 5340 dolárov a 70 bodov do svetového rebríčka WTA.

Cibulková za stavu 2:2 stratila vlastné podanie, potom však získala tri gemy v rade a pri vlastnom servise mala následne k dispozícii tri setbaly. Švedovová vyrovnala na 5:5 a vynútila si tajbrejk, no v skrátenej hre sa presadila Cibulková, ktorá za stavu 6:4 premenila po 77 minútach v poradí piaty setbal. Švedovová vzápätí zápas skrečovala. Cibulková tak upravila vzájomnú bilanciu s Kazaškou na 3:1.

"Z mojej strany to nebol optimálny výkon. Fúkal nepríjemný vietor a nedostala som sa k svojej hre. Dôležité však je, že som zvíťazila. Mrzí ma však, že sa tak nestalo po premenenom mečbale, ale po skreči súperky, ktorá sa zranila. Dúfam, že Jaroslava bude čoskoro fit," povedala Cibulková prostredníctvom svojho blogu na oficiálnej stránke WTA.

Dvojhra - 2. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (SR-4) - Jaroslava Švedovová (Kaz.) 7:6 (4) skreč, Švedovová odstúpila

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková postúpila v Soule do štvrťfinále