Cibulková postúpila v Madride do osemfinále bez boja

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: SITA)
Sportnet|2. máj 2011 o 07:06

Dominika Cibulková postúpila bez boja do osemfinále dvojhry na prestížnom antukovom turnaji WTA v Madride.

MADRID. Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila bez boja do osemfinále dvojhry na prestížnom antukovom turnaji WTA v Madride (dotácia 3,5 milióna eur). Maďarka Ágnes Szávayová totiž nenastúpila na pondelňajší zápas 2. kola pre zranenie v dolnej časti chrbta.

Súperkou Cibulkovej v osemfinále bude v stredu Maria Šarapovová. Bývalá svetová jednotka si v 2. kole v ruskom derby poradila s Jekaterinou Makarovovou v troch setoch 6:3, 4:6 a 6:1.

Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana má v španielskej metropole už teraz istú prémiu 27.500 dolárov a 140 bodov do svetového rebríčka WTA.

Dvojhra - 2. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Ágnes Szávayová (Maď.) - bez boja

Spomeň si na Roland Garros

Slovenská tenistka Dominika Cibulková si v osemfinálovom 3. kole dvojhry na prestížnom antukovom turnaji WTA v Madride zmeria sily s bývalou jednotkou svetového rebríčka Mariou Šarapovovou.

Rusku zdolala raz z doterajších troch vzájomných meraní síl, ale tento úspech naozaj stál za to. Trojnásobnej grandslamovej šampiónke predvlani takmer dala dvojitého "kanára" vo štvrťfinále Roland Garros.

Cibulková napokon pri Buloňskom lesíku zvíťazila za 75 minút "len" 6:0, 6:2 a pre agentúru SITA vtedy priamo v Paríži uviedla: "Ani tomu stále nemôžem uveriť - som v grandslamovom semifinále a takmer to bolo 6:0, 6:0... Práve toto vedomie na mňa doľahlo pri prvom mečbale a bol to šok. Príliš som nad tým začala uvažovať: ja idem poraziť Šarapovovú takýmto skóre. Zdalo sa mi to byť až priveľa. Potom ona zahrala niekoľko skvelých úderov, zrazu sme mali už 5:2, podávala som a musela som urobiť ten gem. Ak by totiž znížila na 3:5, 4:5, mohlo sa to zvrtnúť. Trochu ma v tejto fáze zaskočilo aj správanie publika. Nezostala som nejako urazená, veď diváci neboli proti mne, ale evidentne si želali Mariin úspech, dlhší zápas. Chvíľu som si hovorila: čo sa to deje? Niečo také som ešte nezažila. Pochopila som však, že to nemôžem brať osobne."

Šarapovová po debakli z dvorca Suzanne Lenglenovej na tlačovej besede skonštatovala: "Pridlho mi trvalo, kým som si začala chodiť pre údery a vytvárať príležitosti na zakončenie. Vo všetkom som mala nedostatky. Moje údery boli bez razancie a väčšinou mi chýbalo pár krokov. Nejako sa to celé pospájalo proti mne. Navyše, ona zahrala solídne, veľmi solídne. Nútila ma k väčšiemu počtu úderov, než som zvládala. Dominika robila na ceste za úspechom tie správne veci."

Svetové médiá nezostali chladné. "Cibulková šokovala aj seba," hlásil denník L´Equipe. Le Parisien podotkol: "Cibulková zmenila Šarapovovú na svoju mieru." Ruska je vyššia o 27 cm a Sydney Morning Herald napísal: "Malé pivo Cibulková uzemnilo Šarapovovú." Noviny La Libre sa pohrali s priezviskom zdolanej: "Cibulková odšerpovala Šarapovovú." Portál ORF upozornil: "Šarapovová ledva unikla úplnej blamáži." Ruský portál Gazeta si povzdychol: "Šarapovová sa prebudila neskoro."

Zverenkyňa Željka Krajana Cibulková v 1. kole v španielskej metropole vyradila dvojnásobnú grandslamovú šampiónku Svetlanu Kuznecovovú z Ruska (aj predmetné Roland Garros 2009) hladko 6:3, 6:2, na 2. kolo proti nej v pondelok nenastúpila Maďarka Ágnes Szávayová pre obnovené problémy s krížovou oblasťou chrbtice. Šarapovová sa medzi najlepších šestnásť dostala cez ľavorukú krajanku Jekaterinu Makarovovú - 6:3, 3:6, 6:1. Tri sety potrebovala už aj v dueli 1. kola s Holanďankou Arantxou Rusovou.

Prehľad výsledkov doterajších vzájomných zápasov Cibulkovej so Šarapovovou (1:2):

Amelia Island (USA) / 13. apríla 2008 / zelená antuka vonku - finále:

Maria Šarapovová (1-Rus.) - Dominika Cibulková (SR) 7:6 (7), 6:3 za 120 minút

Rím (Tal.) / 15. mája 2008 / antuka vonku - 2. kolo:

Maria Šarapovová (2-Rus.) - Dominika Cibulková (SR) 6:2, 3:6, 6:4 za 171 minút

Paríž (Fr.) - Roland Garros / 2. júna 2009 / antuka vonku - štvrťfinále:

Dominika Cibulková (20-SR) - Maria Šarapovová (Rus.) 6:0, 6:2 za 75 minút (30, 45)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková postúpila v Madride do osemfinále bez boja