Cibulková postúpila na turnaji v Ponte Vedra Beach do štvrťfinále dvojhry

TASR|7. apr 2010 o 23:30

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa rovnako ako vlani prebojovala do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v Ponte Vedra Beach.

Ponte Vedra. Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa rovnako ako vlani prebojovala do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v Ponte Vedra Beach (dotácia 220.000 dolárov).

V pozícii nasadenej trojky v 2. kole prvýkrát v kariére zdolala Rusku Allu Kudrjavcevovú za 80 minút hladko v dvoch setoch 6:3 a 6:3. Cibulková na floridskej zelenej antuke odplatila súperke tri predchádzajúce prehry z tvrdých povrchov.

V dueli o postup do semifinále nastúpi zverenka českého trénera Jaroslava Bulanta v piatok proti šiestej nasadenej Kanaďanke Aleksandre Wozniakovej, s ktorou má zatiaľ bilanciu 1:0. V roku 2007 v New Havene si s ňou poradila suverénne v dvoch setoch.

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu s Kudrjavcevovou, keď hneď v úvodnom geme prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 2:0. Vo štvrtej hre mala Ruska šancu na rebrejk, no Cibulková si podržala ˜ervis a naďalej udávala tón zápasu.

Za stavu 5:3 premenila pri podaní Kudrjavcevovej v poradí druhý setbal. V druhom dejstve si Cibulková po dvoch brejkoch vybudovala náskok 5:1 a zápas dotiahla do úspešného konca. Kudrjavcevová ešte znížila na 3:5, no v deviatom geme premenila Cibulková pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal. Cibulková má v Ponte Vedra Beach vďaka postupu medzi elitnú osmičku už teraz istú prémiu 5340 dolárov a 70 bodov do rebríčka WTA.

dvojhra - 2. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (3-SR) - Alla Kudrjavcevová (Rus.) 6:3, 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková postúpila na turnaji v Ponte Vedra Beach do štvrťfinále dvojhry