Cibulková postúpila do 2. kola turnaja v Soule

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: TASR/AP)
TASR|19. sep 2011 o 11:55

Cibulková má v Soule už teraz istú prémiu 2950 dolárov a 30 bodov do svetového rebríčka WTA.

SOUL. Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v juhokórejskom Soule (dotácia 220.000 dolárov). V úvodnom kole si ako nasadená štvorka poradila so Španielkou Arantxou Parrovou Santonjovou za 1:53 h v dvoch setoch 6:3 a 7:5.

V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi proti víťazke súboja medzi Thajčankou Tamarine Tanasugarnovou a kvalifikantkou. Cibulková má v Soule už teraz istú prémiu 2950 dolárov a 30 bodov do svetového rebríčka WTA.

ico

Dvojhra - 1. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (4-SR) - Arantxa Parrová Santonjová (Šp.) 6:3, 7:5

Dvadsaťdvaročná Bratislavčanka prehrávala v prvom sete 0:2, ale dosiahla priebežný obrat na 4:2. V siedmej hre síce znova stratila servis, následne však zvládla ďalší brejk a potom sa "odpodávala" na nulu. V druhej časti mala zverenkyňa Chorváta Željka Krajana manko 0:3, v piatom geme však predviedla rebrejk bez odovzdania čo i len fiftínu a vzápätí aj vyrovnala na 3:3.

Cibulková si napokon poradila aj s nepríjemným skóre 3:5 a vyhla sa hroziacemu tretiemu dejstvu. Na príjme v jedenástej hre pustila súperku z náskoku 40:0 na zhodu, ale predsa dosiahla potrebný brejk. V dvanástej hre si poradila so skóre 0:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková postúpila do 2. kola turnaja v Soule